Allt fler svenskar upplever extremväder – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Allt fler svenskar upplever extremväder – Latest International Breaking News Today

Sex av tio som har tillfrågats, 63 procent, anser att de upplever extremväder redan nu, att jämföra med 54 procent när frågan ställdes 2017. Det handlar bland annat om en ökad upplevelse av regn och översvämningar, förändringar i naturen och fler bränder.

“Vi ser tydligt att allt fler upplever effekter av klimatförändringarna, som extremväder eller förändringar i naturen. Det har vi inte sett tidigare på samma sätt”, säger David Mjureke, klimatexpert på WWF, i ett pressmeddelande och fortsätter:

“Tyvärr är det en helt förväntad utveckling eftersom effekterna av klimatförändringarna kommer fortsätta att öka och bli allt tydligare så länge utsläppen inte minskas dramatiskt.”

För 68 procent av de tillfrågade är krig och konflikter det största orosmolnet – en liten ökning från förra året. På andra plats kommer klimatförändringarna med 50 procent, en minskning från 2023 då 52 procent uppgav att det fanns bland de samhällsföreteelser som oroade mest.

Fakta: Om undersökningen

Undersökningen har genomförts av Verian på uppdrag av WWF. 2 000 personer mellan 18 och 79 år har svarat på en webbenkät. Datainsamlingen har genomförts i den slumpmässigt rekryterade Sifopanelen.

TT

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Allt #fler #svenskar #upplever #extremväder

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top