Alpackorna Sigge och Pelle stals – ägaren Kjell: ”Uppätna” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Alpackorna Sigge och Pelle stals – ägaren Kjell: ”Uppätna” – Latest International Breaking News Today

De fluffiga sällskapsdjuren som bodde på 73-årige Kjells gård försvann mystiskt på tisdagen förra veckan. Något han upptäckte när han på morgonen skulle gå ut och mata alpackorna.

– Jag trodde inte att det var sant först. Inne i hagen stod en ensam alpacka som var kvar.

Stulna alpackor

Nu har han starka misstankar om att alpackorna blivit stulna.

– Stängslet var öppet och det var fotspår i snön in mot huset där alpackorna håller till. Det var bilspår också som hade vänt strax före hagen och backat fram till öppningen, säger Kjell.

På gården har han haft sex stycken alpackor. Pelle och Sigge som nu är borta var två hingstar och bodde tillsammans med en tredje alpacka som är en kastrerad hingst.

– De andra tre har vi närmare husen. Att de inte tog alla tre där borta förstår jag inte. Om de inte lyckades fånga den eller hade plats för mer än två kanske. De två som de tog är två hingstar och det kanske var det som de var ute efter.

”Kan ha blivit uppätna”

Då det har gått så pass lång tid sedan Sigge och Pelle stals börjar Kjell bli tveksam och orolig att de kommer bli återfunna.

– Det kan ju faktiskt vara så att någon har slaktat dem. Normalt sett äter vi inte alpackor men det finns de som gör det i alla fall. Så de kan ha blivit uppätna.

Stölden är polisanmäld. Kjell har dock inte gett upp allt hopp om att återförenas med Sigge och Pelle. Han har bland annat haft kontakt med personer i alpacka-grupper på sociala medieplattformen Facebook och vädjar allmänheten att hålla ögonen öppna larma polisen om man ser något.

See also  LATEST: Where are roads blocked in Madrid due to tractor protests? - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Ni har alpackorna som mysiga sällskapsdjur. Vad är stöldvärdet på djuren?

– Våra alpackor är inte värda mer än kanske 15 000 till 20 000 kronor styck. Men det finns de som är värda 100 000, som avelstjurar. Så det kan vara mycket pengar i en alpacka.

Det är inte helt lätt att fånga och föra iväg en alpacka om man inte har erfarenhet.

– Alpackor är inte helt tama. Så de måste ha varit ett par tre stycken för att kunnat fånga dem och kanske haft aning om hur man fångar en alpacka också. Man fångar de alltså som halsen och håller de om halsen när man tar dem.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Alpackorna #Sigge #och #Pelle #stals #ägaren #Kjell #Uppätna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top