Ann-Katrin Dolium evakuerades i tunnlar efter branden – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Ann-Katrin Dolium evakuerades i tunnlar efter branden – Latest International Breaking News Today

Ann-Katrin Dolium lämnade sitt hem vid 07.15 för att ta sig till jobbet. Vid 10.30 på måndagsförmiddagen var hon fortfarande inte framme.

Pendeltåget hon satt på stannade nämligen mitt i en tunnel och resenärerna tvingades evakuera ner i mörka gångtunnlar under jord.

– Det stannade mellan Sundbyberg och Odenplan. Vi fick inte riktigt någon information först och satt fast på tåget i över en timme innan vi evakuerades. Det var barnfamiljer, gamlingar och vanligt folk som skulle till jobbet, säger hon när TV4 Nyheterna når henne.

Fick gå en kilometer under jord

Anledningen till det plötsliga stoppet var ett strömavbrott som orsakades av en brand i Solna under morgonen och som ledde till stora störningar i tågtrafiken. Ann-Katrin Dolium säger att det var några hundra resenärer ombord och menar att evakueringen gick oväntat lugnt till.

– Vi fick gå drygt en kilometer i tunneln. Vissa gångar var ganska smala så man fick köa och det var jättekallt i tunnlarna. Jag har tur som har ett jobb som gör att jag kan ta möten över telefon. Men tänk de som till exempel ska på en arbetsintervju eller har ett annat viktigt möte? Att inte veta när man ska komma fram, säger hon.

Kängan till SL: Hutlöst

På bilder som Ann-Katrin Dolium tagit nere i de mörka tunnlarna ser man hur människor kryssar sig fram. Och detta är något som hon hoppas ska bli en engångsföreteelse.

– Kollektivtrafik ska vara avgiftsfri. Vi betalar 1020 kronor för ett månadskort, det är ganska hutlöst. Då borde man kunna tänka sig att det ska fungera i ett land som Sverige, säger hon.

See also  White House: Biden's idea to hold press conference about Hur report - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#AnnKatrin #Dolium #evakuerades #tunnlar #efter #branden

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top