Attacker mot ryska inskrivningskontor ökar: Rädda människor – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Attacker mot ryska inskrivningskontor ökar: Rädda människor – Latest International Breaking News Today

Brandattentaten mot ryska inskrivningskontor stegrar i en allt högre takt.
Detta vittnar om ett omfattande missnöjde kring mobiliseringen, menar Rysslandskännaren Malcolm Dixelius.
– Det är sällan kriminella som ligger bakom detta. I första hand är det bara desperata och rädda människor.

Sedan krigets början har över 220 attacker mot ryska inskrivningskontor rapporterats, uppger den brittiska underrättelsetjänsten.

Attackerna, som oftast yttrar sig i brandattentat, är ett tydligt tecken på folkets missnöje mot den militäre mobiliseringen. Det menar Malcolm Dixelius.

– Detta stegrades när Ryssland började tappa mark i samband med att Ukraina inledde sin motoffensiv. Det här är ett sätt att protestera när det är förbjudet att uttala kritik mot kriget. Då blir det såhär, säger Rysslandskännaren.

Kvinnor protesterar

Ofta är det vanliga människor drivna av desperation och rädsla som ligger bakom attentaten, menar Dixelius.

– Och det ska gå rätt långt innan folk ägnar sig åt den sortens desperata handlingar som att tända eld på en byggnad.

Även kvinnor har gått ihop och högljutt yttrat sitt missnöje över att deras män inte får komma hem på permission och att kontrakten förlängs.

– Även värnpliktiga har kallts in och fått sina kontrakt förlängda utan möjlighet att komma hem, säger Malcolm Dixelius.

Putins rädsla

När Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina inleddes sa president Vladimir Putin att det inte skulle ske någon mobilisering och att civila inte skulle dras in i konflikten.

– Men sedan kom mobiliseringen. Hundratusentals har kallats in, inte valt att gå med, och det är det som väcker den här ilskan, säger Rysslandskännaren.

See also  Supreme Court Appears Skeptical of Using Obstruction Law to Charge Jan. 6 Rioters - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

En av de direkta effekterna av de många attentaten är att Putin inte kommer att våga göra ytterligare en mobilisering, menar Dixelius. Han kommer inte ens våga antyda det.

– Allt detta ställs på sin spets med tanke på att det snart är presidentval. Folk har få möjligheter att protestera och detta är en desperat möjlighet. Skulle Putin nu tala om en ny mobilisering kommer folk inte att rösta på honom.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Attacker #mot #ryska #inskrivningskontor #ökar #Rädda #människor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top