Brottning: Alex Kessidis kritik: ”Ska inte vara så jävla enkelt” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Brottning: Alex Kessidis kritik: ”Ska inte vara så jävla enkelt” – Latest International Breaking News Today

Den före detta VM-silvermedaljören Alex Kessidis är ett av Sveriges stora medaljhopp inför brottnings-EM i Bukarest 12-18 februari, där han tävlar i 87-kilosklassen.

Konkurrensen är tuffare i år eftersom dörren återigen har öppnats för Ryssland och Belarus. Samtidigt pekar Kessidis på en av sportens snackisar just nu – ryska brottare som byter nation.

I svenskens viktklass finns till exempel ryske Aleksandr Komarov som valt att tävla för Serbien.

– Eftersom man bara får skicka en brottare per land har dom passat på i samband med corona och kriget att representera andra länder. Det är flera sämre nationer som nu har ryska brottare. Ett exempel är Brasilien som kanske inte är någon supernation i brottning men nu har dom en ryss i min viktklass som håller jättehög nivå, berättar Kessidis.

– Om man representerar ett land ska man inte kunna representera ett annat några månader senare. Det tycker inte jag.

Kessidis valde att byta från 77 kilo till 87 kilo efter OS i Tokyo. Nu hoppas han på en stor mästerskapsmedalj i viktklassen.

– Att bli Europamästare är fortfarande ett av mina stora mål, så tankarna är att jag ska vinna guld så klart. Även om OS är huvudmålet just i år.

För Kessidis väntar OS-kval i Baku 5-7 april, och därefter i Istanbul 9-12 maj om det behövs. Topp fem på VM senast är redan OS-klara, och finalisterna i Europakvalet i april får också varsin biljett. Sedan får ettan, tvåan och den bästa trean varsin OS-biljett vid vid världskvalet i maj.

See also  Utvisningarna fällde AHC: ”Det här blir vi rånade på” - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Brottning #Alex #Kessidis #kritik #Ska #inte #vara #så #jävla #enkelt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top