Dags att deklarera – om du vill ha skatteåterbäring i april – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Dags att deklarera – om du vill ha skatteåterbäring i april – Latest International Breaking News Today

I morgon är sista dagen att deklarera om du vill ha skatteåterbäringen i april. Skatteverket ger några sista minuten-tips.
– Innan man godkänner sin deklaration är det viktigt att man kontrollerar uppgifterna, säger
Alem Resulovic, sektionschef på Skatteverket.

Om du godkänner din deklaration digitalt på onsdag, utan att lägga till eller ändra något – får du pengarna på kontot mellan 9 och 12 april.

De som saknar digital brevlåda men har e-legitimation också kan deklarera imorgon genom att logga in på Skatteverket.se eller i appen.

Svenskarna verkar vara snabba i år, Enligt Skatteverket har ungefär 4,2 miljoner deklarerat digital hittills i år. Att jämföra med 3,7 miljoner samma dag förra året.

Men trots att suget efter pengarna kan vara starkt, råder Skatteverket till att kontrollera alla uppgifter innan man godkänner sin deklaration.

– Det viktigaste är att kontrollera att de inkomster man fått från olika utbetalare stämmer. Det kan handla om allt från lön till pension, säger Alem Resulovic.

Det ska du göra om något är fel

Om någon inte stämmer ska man kontakta de som har gjort utbetalningen och be de att snarast möjligt skicka in korrekta uppgifter till Skatteverket.

– Meddela själv i deklarationen att det är de här uppgifterna som är korrekta. Det är också viktigt att de som sköter utbetalningarna skickar en kontrolluppgift med rättade uppgifter till Skatteverket.

I år kan även personer med kvarskatt godkänna sin deklaration digitalt redan den 3 april för att kunna ta del av slutskattebeskedet tidigare. Sista inbetalningsdagen är den 12 juli, eller 90 dagar från att man får det slutgiltiga beskedet om kvarskatt.

See also  Fyra Queens hyllar Queen i Karlstad: ”Det råder ingen brist på hits” - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Varningen: Frågar inte om bankuppgifter

Skatteverket har tidigare varnat för bedragare i deklarationstider. Något Alem Resulovic vill uppmärksamma när många väntas deklarera det kommande dygnet.

– De använder sig ofta av falska mejl så här ska man vara väldigt noga och komma ihåg att Skatteverket aldrig begär eller frågar om bankkontonummer eller kreditkortsnummer via mejl eller sms.

Om man misstänker att ett meddelande inte kommer från Skatteverket, ska man inte trycka på länken, säger Alem Resulovic.

Datum att hålla koll på

3 april: Sista dagen att godkänna deklarationen digitalt utan att göra ändringar för att få skatteåterbäring i april.

9-12 april: Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen till dig som har skatt att få tillbaka och som har godkänt sin deklaration digitalt, utan ändringar eller tillägg, senast 3 april.

15 mars-15 april: Du som inte har digital brevlåda får din deklaration på posten.

2 maj: Sista dagen att deklarera

4-7 juni: Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen till dig som godkänt din deklaration senast den 2 maj.

12 jul: Sista dagen att betala om man har restskatt (betalningen ska vara inne 90 dagar efter slutskattebeskedet).

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Dags #att #deklarera #vill #skatteåterbäring #april

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top