Debatt: Vi stöder förslaget om köp av padelhallen på Rud – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Debatt: Vi stöder förslaget om köp av padelhallen på Rud – Latest International Breaking News Today

Som företrädare för våra föreningar vill vi med denna artikel spegla verkligheten och med det också ställa oss bakom oppositionens förslag om att kommunen ska köpa padelhallen på Rud, skriver Anders Petersson med flera.

Vad har Karlstad kommun för idrottsambition? På www.karlstad.se kan man läsa att Karlstad är en av Sveriges främsta idrottsstäder och det hänvisas till ett brett föreningsliv och moderna idrottshallar. Oppositionen tycker enligt en artikel i NWT att Karlstads kommun ska köpa padelhallen på Rud och göra om den till en större idrottsanläggning, men kommunalrådet Linda Larsson (S) svarar att det inte behövs fler idrottslokaler på Rud.

Som företrädare för våra föreningar vill vi med denna artikel spegla verkligheten och med det också ställa oss bakom oppositionens förslag om att kommunen ska köpa padelhallen på Rud och göra om den till en större idrottsanläggning. För det är för oss inte så konstigt att Karlstad dalade från andra till tjugonde plats i rankingen av Sveriges bästa idrottsstad 2023 då det bara är några idrotter i Karlstad som får fokus, utrymme och bidrag.

Vi är många idrottsföreningar som får kämpa i lokaler som inte är anpassade, till exempel skolors gymnastiksalar, saknar lämpliga förvaringsutrymmen för vår materiel och får anpassa vår verksamhet efter andra. Det gör i sin tur att förutsättningarna för att attrahera och sedan behålla medlemmar är svårt när det dessutom är svårt att ta sig till de lokaler vi hänvisas till med lokaltrafik. Det kan väl inte vara det som är ambitionen för en idrottsstad?

See also  Tvåbarnsmamman Nina var bostadslös - fick hem via Stadsmissionen – Dagen - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Så skriver du en debattartikel

Om kommunen satsar på att köpa och anpassa en padelhall som den på Rud så skulle vi kunna skapa specialidrotternas hus. En lokal där flera idrotter samlas och delar på gemensamma utrymmen som omklädningsrum och kafeteria. En centralt belägen lokal kan dessutom fungera som en samlingsplats för ungdomar och äldre och också erbjuda möjligheter för parasport som idag inte är möjligt i de lokaler vi är hänvisade till.

Flera av oss har ambitioner och vill kunna arrangera tävlingar vilket utvecklar våra utövare men också lockar besökare till Karlstad. Detta kan vi inte göra i dag då våra lokaler är begränsande. Så Karlstad kommun, visa nu att Karlstad är en av Sveriges främsta idrottsstäder som stöttar ett brett föreningsliv och våga satsa på detta förslag. Vi kommer att stötta och göra allt i vår makt för att detta då blir en succé.

Anders Petersson

Distriktsordförande, Svenska budo- och kampsportförbundet

Ordförande, Shorinji Kempo Karlstad

Per-Arne Claveroth

Ordförande, Karlstads Pistol- och Sportskytteklubb

Anders Olsson

Ordförande, Karlstad kampsportförening

Mathias Jäger

Ordförande, Karlstads Hemvärn PK

Lena Löf Österberg

Ordförande, Karlstad Judoklubb

Mathias Gärdestam

Ordförande, Karlstad-Ulvsby Skytteförening

Hans Törnevik

Ordförande, I2 Skytteförening

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Debatt #stöder #förslaget #köp #padelhallen #på #Rud

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top