Desperat situation i Haiti – FN öppnar luftkorridor med nödhjälp – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Desperat situation i Haiti – FN öppnar luftkorridor med nödhjälp – Latest International Breaking News Today

USA:s utrikesminister Antony Blinken uppgav på fredagen att de politiska partierna i Haiti försöker komma överens om representanter till det övergångsråd som föreslagits att styra landet. Men det går långsamt och den internationellt uppbackade planen ratas av flera politiker och gängledare.

– Det här är vårt land, utlänningar har ingen rätt att blanda sig i. Det är upp till oss att enas och få ordning på det här landet, säger en invånare på Port-au-Prince gator.

Desperat situation

Våldet i landet har gjort en redan svår situation för miljontals invånare i Haiti ännu svårare. Enligt FN har fyra av de elva miljoner invånarna dålig tillgång till mat.

Våldsamheter gör det svårt att distribuera mat till behövande. Man fruktar att stängning av hamnar och flygplatser kommer försvåra detta arbetet ytterligare.

För att kunna evakuera ambassadpersonal från huvudstaden Port-au-Prince har Dominikanska republiken i samarbete med haitiska myndigheter upprättat nödkorridorer.

I hopp om att stävja situationen så råder utegångsförbud i departementet Quest, enligt en premiärministerns talesperson. Undantagstillstånd kommer fortsätta råda till den 3 april.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Desperat #situation #Haiti #öppnar #luftkorridor #med #nödhjälp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top