DN Direkt – Ministern för civilt försvar och MSB håller pressträff – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

DN Direkt – Ministern för civilt försvar och MSB håller pressträff – Latest International Breaking News Today

Räddningstjänsten arbetar för fullt med att få branden som bröt ut natten till tisdag i elektronikvaruhuset i Märsta norr om Stockholm under kontroll.

– Vi försöker rädda byggnaden, säger Ludvig Sääv, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Stockholm.

Branden bedöms att inte vara under kontroll ännu, då räddningstjänsten inte kommer åt taket. Närliggande byggnader kylas ner för att hindra spridning.

– Det finns en solcellsanläggning på taket, vilket gör det svårare för oss att komma åt taket och se ifall det brinner där, säger Ludvig Sääv.

Ytterligare en brand bröt ut i en verkstad i Bromsten i nordvästra Stockholm under natten. Verkstaden har brunnit ned och räddningstjänsten har lämnat platsen.

Båda händelser utreds under rubriceringen misstänkt mordbrand. Enligt Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, finns det inget konkret som pekar mot att bränderna skulle vara anlagda.

– Men det är höga värden kopplade till bägge byggnader och eftersom det inte finns någon självklar brandorsak så måste vi utreda, säger Daniel Wikdahl.

Det ska inte finnas någon koppling mellan de två bränderna.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Direkt #Ministern #för #civilt #försvar #och #MSB #håller #pressträff

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top