DN Direkt – Polis sköt varningsskott vid husrannsakan i Botkyrka – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

DN Direkt – Polis sköt varningsskott vid husrannsakan i Botkyrka – Latest International Breaking News Today

På en pressträff på tisdagsförmiddagen beklagar Lisebergs kommunikationschef Mårten Westlund branden som bröt ut i nöjesparkens vattenland.  Han konstaterar att primära fokuset har inte varit att rädda byggnaden.

– Vårt primära fokus sedan händelsens inledning har varit att rädda liv, säger han.

Per Nyqvist, vakthavande räddningschef i Västra räddningsregionen, berättar om det som han kallar för en dramatisk räddningsinsats.

– Ganska tidigt inträffade något slags brandgasexplosion. Vi fick direkt retirera och försöka hjälpa de som var i fara, berättar han.

Räddningstjänsten har inte kunnat helt genomföra sökningen av den man som försvunnit i samband med branden ännu, säger Per Nyqvist. Detta för att de inte kommer åt alla utrymmen i byggnaden.

Branden verkar ha startat i rutschkanan, som delvis ligger utanför byggnaden.

– Byggandet är verksamhet med stor brandrisk, säger Per Nyqvist.

På plats är även en representant från NCC, bolaget som är ansvarig för bygget av vattenparken. Enligt honom var den saknade anlitad av Liseberg.

– Våra tankar går till anhöriga och kollegor till personen som saknas, säger Niklas Sparv, ansvarig byggverksamheten Sverige.

Även Lisebergs vd Andreas Andersen säger att företagets tankar är hos den försvunna personens anhöriga.

– Vi har ingen samlad överblick om de fullständiga konsekvenserna av händelsen, men vi ser ändå framåt med beslutsamhet och hopp. Just nu ligger dock inte vårt fokus i ekonomin, säger Andreas Andersen.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Direkt #Polis #sköt #varningsskott #vid #husrannsakan #Botkyrka

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top