Dottern Kim Ju-Ae väntas bli nästa diktator i Nordkorea – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Dottern Kim Ju-Ae väntas bli nästa diktator i Nordkorea – Latest International Breaking News Today

Fram till i november 2022 fanns det bara ett enda gammalt ryckte om att Nordkoreas högsta ledare Kim Jong-Un hade en dotter.

Men sedan gjorde hon sitt första officiella framträdande. Vid en missiluppskjutning följde dottern Kim Ju-Ae med sin far.

Därefter har hon medverkat under flera ceremonier vid Kim Jong-Uns sida.

Spekulationer har sedan dess pågått kring om Kim Ju-Ae, som tros vara i tioårsåldern, är Kim Jong-Uns efterträdare. Detta bland annat efter att statlig media beskrivit dottern med orden ”älskade barnet” och ”respekterade barnet”. Hon ärvde också titeln ”general morgonstjärna”, som först tillhörde hennes farfar Kim Yung-ho som grundade Nordkorea.

Nu har Kim Ju-Ae gjort nya framstädanden – bredvid den nordkoreanska diktatorn.

Experter häpnas av ordvalet

Far och dottern fångades på bild efter ett besök på en växthusgård. Den statligt styrda nyhetsbyrån KCNA i Nordkorea använde då ”hyangdo” – en specifik term som kan översättas till ”stor person av vägledning”. Ett ordval som enligt AFP får analytiker att reagera.

Nyckelordet ”hyangdo” används i regel enbart för landets ledare och efterträdare.

Och begreppet användes nu i plural – i rapporteringen om far och dottern.

Analytiker uppger för AFP att det talar starkt för att Kim Ju-Ae kommer att ta över efter Kim Jong Un då det är första gången som Nordkorea använder det specifika ordet om dottern.

På lördagen publicerades dessutom en bild av Pyongyang på när Kim Ju-Ae stod tillsammans med sin far och höga militärtjänsteman under en övning med fallskärmssoldater.

See also  New Mexico to establish $959M higher ed fund supporting free tuition - Education News

Det slutna landet har ännu inte officiellt omnämnt dottern med namn eller uppgett hennes ålder. Utan det är enligt sydkoreanska underrättelser som hon heter Kim Ju-Ae och är född omkring 2012 eller 2013.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Dottern #Kim #JuAe #väntas #bli #nästa #diktator #Nordkorea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top