Effektivt AIK vann match ett på Hovet – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Effektivt AIK vann match ett på Hovet – Latest International Breaking News Today

Skotten: 17-37 fördel Mora.
Men AIK var effektiva och vann match ett.
– Generellt är det ganska bra, special teams blir avgörande. Sylvassa i powerplay, sade en nöjd Anton Blomqvist till TV4 efter matchen.

Hockeydramatik på TV4 Play

Upplösningen i SHL och Hockeyallsvenskan närmar sig. Följ slutspelet i TV4 Play.

Shl/HAY

AIK fick en drömstart på kvartsfinal nummer ett.

Zion Nybeck gjorde själv 1-0 i powerplay, sedan låg han bakom 2-0 som Oscar Nord var sist på. Även det målet kom i powerplay.

AIK bjöd in Mora i matchen när man gav Fabian Ilestedt gavs ett friläge mot Bibeau, som Mora-forwarden förvaltade på bästa sätt med Mora-ögon sett.

I den andra perioden skulle AIK:s special teams spela en avgörande roll återigen, denna gång var det boxplay-formationen som skulle stå för målet. Christoffer Björk fick ett öppet läge och det var ingen tvekan. Slagskott upp i taket och AIK:s tvåmålsledning var återställd.

– Vi satte hög press och fick ett bra läge, skönt att den gick in, sade Björk om målet.

Moras Måns Carlsson var missnöjd med lagets spel i powerplay:

Minusprocent I special teams. Då leder man inga matcher. Det är för dåligt. Vårt powerplay är helt under isen. Boxplay släpper vi in två. Det är alldeles för dåligt. Hoppas vi inte får något mer powerplay, sade han något skämtsamt efter två perioder.

AIK kunde hålla undan i den tredje perioden, mycket tack vare Antoine Bibeau som kom upp stort i sitt målvaktsspel och med tre minuter kvar skickade Christoffer Björk in 4-1 i öppen bur.

See also  Severe Weather Sweeps Through Ohio Valley, Damaging Homes - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

– Generellt är det ganska bra, special teams blir avgörande. Sylvassa i powerplay, sade Anton Blomqvist, som även var nöjd med sitt lags fysiska spel.

– Vi står oss väldigt bra (fysiskt). Jag älskar det, lade han till.

Men det var inte bara positivt för AIK denna lördag. I den andra perioden drabbades man av ett hårt slag när Oscar Nord haltade av isen.

AIK leder matchserien med 1-0.

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN PÅ TV4 PLAY.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Effektivt #AIK #vann #match #ett #på #Hovet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top