El-Haj behåller riksdagsplats – blir politisk vilde – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

El-Haj behåller riksdagsplats – blir politisk vilde – Latest International Breaking News Today

Socialdemokraternas kontroversiella riksdagsledamot Jamal El-Haj hörsammar inte partiets uppmaning att lämna sin riksdagsplats, utan behåller mandatet för att bli politisk vilde i riksdagen, rapporterar Aftonbladet.

Det var på fredagen som Socialdemokraterna i Skåne uppmanade El-Haj att lämna sin riksdagsplats.

– Hans agerande har skadat Socialdemokraterna då han vid flera tillfällen satt sina egna intressen före partiet. Vi har uppmanat honom att lämna sitt uppdrag, säger partiets ordförande i Skåne Niklas Karlsson på en pressträff.

Uppmaningen kom efter att Expressens krönikör Sofie Löwenmark på fredag morgon avslöjat att El-Haj försökt att påverka Migrationsverket att ge en konservativ imam asyl i Sverige. Innan dess hade El-Haj varit i blåsväder sedan han mot partiets inrådan deltog i en Hamas-kopplad konferens i Malmö förra året.

Enligt Niklas Karlsson är flera faktorer som ligger bakom beslutet och en ”samlad helhet” som gjort att partiet tappat förtroendet för El-Haj.

– Förtroende ges och tas från partidistriktet. Men min ledarskapsfilosofi är enkel. Alla kan fatta dåliga beslut, men inte vid upprepade tillfällen, sade partiledaren Magdalena Andersson till TT på lördagen.

”I striden mellan sanning och lögn finns en kritisk punkt när lögnen är som störst och sanningen når sin yttersta prövning. Med dessa ord vill jag informera om att jag lämnar Socialdemokraterna” skriver El-Haj i ett brev till partistyrelsen, som Aftonbladet tagit del av.

”Jag kommer att behålla min plats i riksdagen. Det vore inte rätt gentemot våra väljare och gentemot den svenska demokratin att lämna mitt uppdrag”, fortsätter El-Haj, som även skriver att han varit socialdemokrat i över trettio år och fortfarande anser att partiet ”är det bästa som har hänt Sverige i modern tid”.

See also  Ungersk media erfar: Sverige och Ungern överens om försvarspaket - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

”Dagens beslut är därför det mest smärtsamma jag har behövt fatta under hela mitt vuxna liv. Men det går inte att vara kvar när partiledningen inte längre har förtroende för mig och drevet har blivit alltför stort” skriver El-Haj.

En riksdagsledamots arvode är sedan januari i år 75 500 kronor i månaden.

– Det här är ett oacceptabelt agerande av Jamal El-Haj och ytterligare ett bevis för att han sätter sina egna intressen före partiets, säger Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Lena Hallengren i en kommentar till Dagens Nyheter.

Läs även: S uppmanar El-Haj att lämna riksdagen

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#ElHaj #behåller #riksdagsplats #blir #politisk #vilde

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top