El-Haj sitter kvar i Riksdagen – får miljoner i arvode – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

El-Haj sitter kvar i Riksdagen – får miljoner i arvode – Latest International Breaking News Today

Socialdemokraterna har inte längre förtroende för Jamal El-Haj, men han tänker sitta kvar som politisk vilde.  
Under återstående mandatperiod uppgår hans lön till mer än två miljoner kronor. 

Magdalena Andersson kunde i lördags konstatera att hennes förtroende för Jamal El-Haj är brutet. Hon utgick från att El-Haj skulle lämna sin riksdagsplats. Men så blev det inte. Idag kom beskedet att han sitter kvar som politisk vilde.

Socialdemokraternas gruppledare Lena Hallengren är starkt kritisk till att Jamal El-Haj stannar i riksdagen.

”Det här är ett oacceptabelt agerande av Jamal El-Haj och ytterligare ett bevis för att han sätter sina egna intressen före partiets”, säger hon i en kommentar till TV4 Nyheterna.

Arvodet har höjts

Men för El-Haj kan beslutet att stanna i riksdagen bli lukrativt.

Vid årsskiftet höjdes arvodet för riksdagsledamöter till 75 500 kronor i månaden. Under de återstående 31 månaderna av mandatperioden kommer den ordinarie lönen för El-Haj uppgå till 2 340 500 kronor.

När mandatperioden avslutas har El-Haj rätt till ekonomiskt omställningsstöd. Stödet motsvarar 85 procent av ledamotsarvodet, men det kan betalas ut under högst två år. Sammanlagt kan El-Haj ha rätt till 770 100 kronor året efter att han lämnat riksdagen.

Efter mandatperioden kan El-Haj även ansöka om förlängt stöd, där 45 procent av lönen betalas ut. Utöver det har El-Haj även rätt till resebidrag till utlandsresor. Det uppgår till maximalt 50 000 kronor under en mandatperiod.

Saknar förtroende

Det var i fredags som Socialdemokraterna meddelade att de saknar förtroende för Jamal El-Haj och han uppmanades att lämna sin post som riksdagsledamot.

See also  Honolulu businessman accused of operating in Hawaii's criminal underworld - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Bakgrunden är dels att Jamal El-Haj deltog på en kritiserad palestinsk konferens förra året, men också att han ska ha försökt påverka ett asylärende i förmån för en imam som ska ha föreläst i en extremistkopplad moské.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#ElHaj #sitter #kvar #Riksdagen #får #miljoner #arvode

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top