En person död efter brokollapsen i Baltimore – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

En person död efter brokollapsen i Baltimore – Latest International Breaking News Today

 • Fastnålat inlägg

  En person död efter brokollapsen i Baltimore

  17 min

  Ebba Nilsonne

  En person har avlidit efter brokollapsen i Baltimore, enligt myndigheter i Maryland rapporterar Reuters.

  Bron kollapsade sedan ett stort fartyg kört in i en av dess pelare natten till tisdag lokal tid.

  Läs mer här.

Senaste nyheterna

 • TT

  15.02

  Polisen anmäler sig själv efter 17-årings död

  Polisen har anmält sig själv efter en 17-årig flickas försvinnande och död i Marks kommun, rapporterar P4 Sjuhärad.

  Det tog fyra dagar efter flickans försvinnande innan polisen inledde en särskild händelse. Samma kväll, i måndags i förra veckan, hittades 17-åringen död i närheten av sin skola.

  Polisens hantering av försvinnandet har kritiserats av bland andra flickans anhöriga.

  Nu har fallet anmälts till avdelningen för särskilda utredningar, där en åklagare ska ta ställning till om polisen gjort något fel, uppger P4.

  En 17-årig pojke sitter häktad misstänkt för mord efter flickans död. Även två av hans anhöriga har häktats, misstänkta för bland annat grovt skyddande av brottsling.

 • Kursrusning för Trump Media i börsdebuten

  Det blir ett välkommet klirr i kassan för den finansiellt pressade expresidenten Donald Trump.

  Trump Media – som äger Trumps sociala nätverk Truth Social – rusar i börsöppningen i debuten på amerikanska Nasdaq-börsen.

  Aktien i Trump Media & Technology Group steg direkt med runt 55-60 procent till 78 dollar i öppningen på Wall Street innan handeln snabbt handelsstoppades eftersom kursreaktionen blev häftig. Strax därefter lyftes stoppet och aktien sjönk tillbaka något, till runt 40 procent plus.

  Skulle kursuppgången hålla i sig har värdet på Donald Trumps ägarandel – cirka 60 procent av aktierna – ökat till över 6,2 miljarder dollar (65 miljarder kronor).

  Läs mer här.

 • Erik Bergin

  14.52

  Zelenskyj avskedar säkerhetschef

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har avskedat ordföranden för landets säkerhetsråd, Oleksij Danilov, uppger tidningen Ukrainska Pravda med hänvisning till ett pressmeddelande från presidentens kansli. Det framgår inte omedelbart varför Danilov sparkats.

  Han ersätts av chefen för Ukrainas utrikesunderrättelsetjänst, Oleksandr Lytvinenko, enligt tidningen.

 • Sänkt styrränta i Ungern

  Centralbanken i Ungern sänker styrräntan med 0,75 procentenheter till 8,25 procent. Ränteläget i Ungern är trots sänkningen fortfarande den högsta i EU.

  Sänkningen låg i linje med marknadens förväntningar och följer på en sänkning av styrräntan med 1 procentenhet till 9 procent i februari – vilket i sin tur motiverades av tydligt lägre inflation i Ungern.

  Forinten, den ungerska valutan, har inför räntebeskedet försvagats med 1,5 procent mot euron. Det gör valutan till en av de svagaste bland alla så kallade tillväxtvalutor i år. För att hitta sämre valutor får man gå till den turkiska liran eller Argentinas peso.

 • Man häktad för mord och våldtäkt på sambo

  En man i 60-årsåldern har häktats misstänkt för mord och grov våldtäkt på sin sambo i Hässelby i västra Stockholm i helgen, rapporterar flera medier.

  Det var på lördagsmorgonen som mannen ska ha larmat om att kvinnan drabbats av hjärtstopp, skriver Aftonbladet. När kvinnan kom till sjukhus upptäcktes dock att hon utsatts för kraftigt våld. Kvinnan vårdades under helgen, men avled på måndagen.

  Av häktningsframställan framgår att den misstänkta grova våldtäkten ska ha skett i fredags i samma bostad som mordet. (TT)

 • Sköt ihjäl varg – döms för grovt jaktbrott

  Vargen jagades med skoter av flera personer innan den sköts ihjäl på sjön Amungen i Rättvik 2019. Nu döms en man i 25-årsåldern för grovt jaktbrott efter inblandning i den illegala jakten.

  Mannen har själv förnekat inblandning och sagt att han inte minns vad han gjorde den dagen. Mora tingsrätt anser honom dock vara överbevisad, framför allt genom ett foto som ett vittne tog där mannen syns sitta på en skoter med en död varg i knät.

  Enligt domstolen är det klarlagt att han befann sig på platsen och deltog i förföljandet i syfte att döda den, även om det var en annan person som sköt ihjäl vargen.

  Påföljden blir villkorlig dom och 200 timmars samhällstjänst.

 • Misstänkt farligt föremål i Göteborg var skarpt

  Strax efter lunchtid på tisdagen larmades polisen om ett misstänkt farligt föremål i Frölunda i Göteborg. Det var personer ur allmänheten som upptäckt en burk med okänt innehåll och något som liknade stubintråd som stack upp ur burken.

  Ett område på cirka 100 meter i diameter spärrades av och en skola i närheten uppmanades hålla kvar sina elever inomhus.

  Vid klockan 13.30 meddelade polisen att Nationella bombskyddet oskadliggjort föremålet, som man bedömt var skarpt. Kriminaltekniker ska nu undersöka platsen.

 • Londondomstol pausar utlämning av Assange

  Den spionerianklagade Wikileaksgrundaren Julian Assange kan få ytterligare en chans att överklaga Storbritanniens beslut om utlämning till USA. Det meddelar High Court i London.

  Appellationsdomstolen High Court skriver i tisdagens beslut att 53-åringen har framfört nio skäl till varför han inte ska utlämnas.

  De brittiska domarna håller med om tre av dessa punkter, varför USA nu får tre veckor på sig att lämna försäkringar om att han inte kommer att behandlas orättvist.

  Domstolen tillägger att USA måste lova att Assange inte riskerar dödsstraff.

  ”Om sådana försäkringar inte kommer ges tillstånd att överklaga”, skriver High Court.

  Läs mer här.

 • Miljoner till arbete mot kvinnovåld

  Flera kvinnor har på kort tid mördats av personer de haft en relation med. Nu skjuter regeringen till 18 miljoner kronor till arbetet mot våld i nära relationer.

  Pengarna ges till länsstyrelserna som får fördela medlen, öronmärkta för att stärka regionalt och kommunalt arbete mot mäns våld mot kvinnor. Tillskottet innebär att länsstyrelserna får totalt 46 miljoner kronor att fördela under 2024.

  Men pengarna som skjuts till räcker inte, menar Olga Persson, ordförande för riksförbundet Unizon, som företräder 140 kvinno- och ungdomsjourer över hela landet.

  – Man beräknar att mäns våld mot kvinnor i Sverige på ett år kostar 43 miljarder, så det kommer att krävas mycket mer än 18 miljoner, säger Persson. (TT)

 • Livstid för mord på pappa till gängkriminell

  En man i 50-årsåldern, pappa till en gängkriminell man, sköts förra året ihjäl i sitt hem i Tullinge utanför Stockholm. Nu döms en 19-åring till livstids fängelse för mord, meddelar Södertörns tingsrätt.

  Det var kvällen den 2 mars 2023 som mannen sköts ihjäl med flera skott i sitt hem där hans fru och minderåriga barn befann sig.

  Mannens son, som är i 25-årsåldern, var vid tiden för mordet misstänkt för inblandning i ett annat våldsdåd riktat mot anhöriga till Foxtrotledaren Rawa Majid.

  Majid, som sedan flera år håller sig gömd utomlands, häktades i december i sin utevaro misstänkt för medhjälp till mord, men åtalades inte.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#person #död #efter #brokollapsen #Baltimore

See also  Pennsylvania court rules that mail-in ballots must have dates on envelopes - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top