Finland fick stopp på Tre Kronor – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Finland fick stopp på Tre Kronor – Latest International Breaking News Today

Förra säsongen tog nio spelare från Beijer Hockey Games plats i Tre Kronors trupp till ishockey-VM i Finland och Lettland.

Fem av dem har spelat landslagsturneringen i helgen: backen Lukas Bengtsson samt forwardskvartetten Marcus Sörensen, Oscar Lindberg, Dennis Rasmussen och Jacob de la Rose. Ytterligare fyra av fjolårets VM-spelare fanns med i årets upplaga av träningsturneringen i Sverige: försvararna Christian Folin, Henrik Tömmernes och Patrik Nemeth samt grovarbetande centern Linus Johansson.

Frågan är hur många som tar sig hela vägen till Tjeckien i vår. Förbundskaptenen Sam Hallam har sagt att VM-laget kommer att ha en stomme från Europa och att han efter höstens träningsturneringar spetsat till truppen till matcherna i Karlstad.

Efter övertygande segrar mot Tjeckien och Schweiz blev det förlust mot Finland, 1-2 – och därmed en andraplats i turneringen.

– Vi nötte ned Finland men hade marginalerna emot oss, säger förbundskaptenen Sam Hallam till SVT.

NHL-spelarna får inte någon gräddfil in i Tre Kronor.

– Det är inte mängden spelare, utan kvaliteten… Vi vill ha rätt typ av spelare, säger Sam Hallam.

Förbundskaptenen anser inte att Sveriges misslyckande i förra årets VM, då det blev kvartsfinalförlust mot Lettland, kan skyllas på att det fylldes på med för få transatlantiska förstärkningar.

– Man vill gärna säga att det var för få NHL-spelare, men vi gjorde en dålig match. Det hade inte med antalet NHL-spelare att göra.

Hallam har höga krav på VM-spelarna.

– Det gäller att ha modet, att våga spela, men man behöver också vara beredd att spela oerhört disciplinerat.

See also  Colorado secretary of state says Trump winning Supreme Court ballot case threatens country's future - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Han pekar på likheterna mellan en slutspelsmatch i VM och en avgörande match i ett klubblag.

– Man måste hantera anspänningen. Systemmässigt blir det lite mer primitivt, det blir enklare vägar ur egen zon, fler puckar på mål. Som en match 7.

Efter sju raka segrar i Euro Hockey Tour satte Finland effektivt stopp för Sveriges framgångar, 2–1.

Tre Kronor hade länge svårt att ta sig fram till rena chanser framför Växjö-målvakten Emil Larmi.

– Vi för spelet och är mycket i deras zon men vi låter några chanser rinna ut i sanden för att vi vill ha ett ännu bättre läge, säger lagkaptenen Patrik Nemeth till SVT.

Den 32-åriga Bernbacken efterlyste lite mer killerinstinkt.

– När vi slår vår kille öppnar sig ytor. Vi måste verkligen driva mot kassen, säger han.

Tre Kronor ryckte upp sig ordentligt i den tredje perioden och satte stor press mot Larmi men hann inte i kapp. Sveriges mål gjordes av backen Marcus Hardegård, hans andra i Karlstad.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Finland #fick #stopp #på #Tre #Kronor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top