Flera döms för mordet på pappan i Tullinge – sonen kriminell – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Flera döms för mordet på pappan i Tullinge – sonen kriminell – Latest International Breaking News Today

En 47-årig ostraffad småbarnspappa och mäklare sköts ihjäl i sitt hem i Tullinge.
Motivet till mordet, som skedde framför mannens barn och sambo, var att hans son är gängkriminell.
Nu, drygt ett år efter dödskjutningen, döms fyra unga män till fängelse – en av dem till livstid.

Den 47-årige pappan hade kommit hem efter ett arbetspass när det natten till den 2 mars förra året knackade på husets entré.

Mannen öppnade då ytterdörren – och sköts brutalt ihjäl.

Mordoffret var inte kriminell eller på annat sätt tillhörde något nätverk eller gängmiljön. Han arbetade till vardags som mäklare och tog hand som sin familj.

Men timmar före dödsskjutningen hade polisen gått ut i tv-programmet ”Efterlyst” och pekat ut två personer som misstänkta skyttar för ett skottdåd mot Rawa ”Kurdiska räven” Majids anhöriga i Uppsala. Något som var en del av konflikten mellan Foxtrotnätverket och Dalennätverket vintern och våren 2022-2023.

En av de efterlysta var 47-åringens son. Mordet på pappan är enligt polisutredningen en hämnd från Foxtrotnätverket och Rawa Majid för Uppsala-skjutningen.

– Jag har fortfarande svårt att acceptera att han är borta, säger pappan till den ihjälskjutne 47-åringen.

Fyra män, 18, 19, 20 och 24 år, åtalades för inblandning i mordet på pappan i Tullinge. Efter en lång rättegång meddelade Södertörns tingsrätt i dag domen.

Förutom de fyra åtalade är även gängledaren Rawa Majid misstänkt. Han är häktad i sin utevaro och internationellt efterlyst för medhjälp till mord. Enligt utredningen ska han ha ”främjat mordet” genom att ha lämnat uppgifter om en bil, vapen och telefon som använts vid dådet.

See also  Republicans accuse colleagues of 'crying wolf' as critical bill fails and more top headlines - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Texten uppdateras

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Flera #döms #för #mordet #på #pappan #Tullinge #sonen #kriminell

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top