Flera vädervarningar för snö i kombination med vind – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Flera vädervarningar för snö i kombination med vind – Latest International Breaking News Today

SMHI har utfärdat flera varningar för snö i kombination med vind under tisdagen. Det råder risk för stora besvär i trafiken och inställda avgångar.
– Har man bytt till sommardäck måste man ta sig en funderare om man måste ge sig iväg om det kommer snö, säger
Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

Efter en delvis solig påskhelg har ett ruskväder dragit in över landet. SMHI har orangea och gula varningar utfärdade för snö i kombination med vind i norra Götaland och sydöstra Svealand.

– Det är ymnigt snöfall och blåst som gör att det kommer att vara dålig sikt, och i efterhand hala och moddiga vägar. Trafiken kommer med största sannolikhet påverkas, säger TV4:s meteorolog Linda Eriksson.

Idag 07:03

Skärpt vädervarning – risk för trafikproblem: ”Riktigt stökigt”

Risk för elavbrott

Orangea varningar är utfärdade i ett område som sträcker sig från Uddevalla och Göteborg i väst, till Västervik i öst. Här väntas uppemot 25 centimeter snö, och lokalt kan det snöa ännu mer.

Det finns risk för förseningar och inställda avgångar för buss, tåg och flygtrafiken. SMHI varnar även för strömavbrott på platser med luftburna elledningar.

Varningarna gäller i stort sett hela tisdagen.

Trafikverket rustar

Trafikverket meddelade igår att myndigheten har utökad beredskap för att gå upp i den högsta beredskapsnivån för väg och järnväg i delar av landet.

– Följ väderleksrapporterna och se vad det är som händer. Är det lägre temperatur än plus fem, då är sommardäck inte bra, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Flera #vädervarningar #för #snö #kombination #med #vind

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top