Fyra till sjukhus efter frontalkrock – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Fyra till sjukhus efter frontalkrock – Latest International Breaking News Today

 • Fastnålat inlägg

  Fyra till sjukhus efter frontalkrock

  25 min

  Erik Wisterberg

  Tre bilar, varav två har frontalkrockat, var inblandade i en allvarlig olycka på E6 under lördagskvällen. Det rapporterar Hallands Nyheter. Fyra personer har förts till sjukhus, varav tre med allvarliga skador. Enligt TT ska en man ha kört sin bil i motsatt körriktning på motorvägen.

  – En personbil kommer av okänd anledning ned på fel sida av E6. Han kör söderut i norrgående körfält och frontalkrockar med en bil som kör åt rätt håll, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

  Olyckan skedde i höjd med Falkenberg.

Senaste nyheterna

 • Erik Wisterberg

  17.41

  Ungerns första kvinnliga president avgår

  Katalin Novak, president i Ungern, avgår. Det uppger nyhetsbyrån AFP. Presidenten benådade i april förra året en vice föreståndare på ett hem för föräldralösa barn, som dömts för att ha försökt dölja sexuella övergrepp mot barn, enligt Sveriges Radio.

  Den senaste tiden har kraven på Novaks avgång växt i Ungern. Hon tillträdde 2022 och blev då den första kvinnan att bli Ungerns president.

  Sverige väntar på att Ungern ska godkänna landets medlemsansökan till försvarsalliansen Nato. Makten i landet är centrerad kring premiärministern Victor Orbán. Men om parlamentet röstar för att släppa in Sverige i Nato krävs att presidenten sedan skriver under dokumentet, enligt TT.

 • TT

  14.20

  Berusad man störde Fröken Snusk – utreds

  Säkerheten vid Melodifestivalen i Göteborg ifrågasätts efter en incident under fredagens genrep, rapporterar Aftonbladet.

  Enligt tidningen ska en man ha tagit sig in i det så kallade greenroom, där bara aktuella artister och låtskrivare får vara, och tagit sig fram till Fröken Snusk och stört henne.

  – Det inträffade en händelse som vi lyfte med SVT och som just nu utreds. Vi kommer återkomma. Fröken vill fokusera på tävlingen och det respekterar vi alla, säger Fröken Snusks presskontakt Jessica W Sandberg till Aftonbladet.

  Enligt tidningens källor rörde det sig om en person som inte hade rätt att vara i greenroom. Personen ska också ha varit ”märkbart påverkad”. Efter händelsen krävde Frökens Snusks team ett krismöte med SVT:s ansvariga.

  – Vi utreder en händelse tillsammans med artisten och hennes team. I nuläget vill artisten lägga allt fokus på tävlingen och det respekterar vi, säger Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka, men vill inte i detalj gå in på vad som hänt.

 • Danskt modemärke i konkurs

  Det danska klädmärket Custommade har gått i konkurs, rapporterar danska Finans.

  Custommade etablerades 2002 och dess varor har utöver hemsidan sålts via bland andra mindre återförsäljare i Danmark, Boozt och Zalando. Till återförsäljarna har också hört Åhléns i Sverige.

  Företaget gjorde en bruttovinst på knappt 11 miljoner danska kronor, enligt det senaste bokslutet som är från 2022. Men av bokslutet framgår också att bolaget byggt upp en stor skuld. Enligt konkursförvaltaren förklaras den med att större gäldenärer inte betalat sina utestående skulder till företaget.

  Förvaltarens ambition är att sälja verksamheten och tillgångarna vidare.

 • Två till sjukhus efter brand i Ängelholm

  Två personer har förts med ambulans till sjukhus för kontroll efter att en fullt utvecklad brand rasade under lördagsförmiddagen i ett lägenhetshus i Ängelholm.

  Larmet kom vid 10.30, och det ska röra sig om en brand på husets övervåning. En stor räddningstjänst pågick. Flera ambulanser var på plats.

  – Vi håller på att rökdyka och har plockat ut folk ur byggnaden redan, sade ett befäl på räddningstjänsten till TV4 Nyheterna.

  Det finns inga uppgifter om skadade, och det är ännu oklart hur branden startade. Enligt polisen ska branden ha varit släckt strax före 11 på förmiddagen. Räddningstjänsten är kvar för efterarbete.

 • Två hittade döda i Åsele – misstänkt mord

  Två äldre personer har hittats döda på en adress i Åsele kommun, skriver polisen på sin hemsida.

  En förundersökning om mord har inletts eftersom omständigheterna kring dödsfallen är oklara.

 • Fortsatta israeliska anfall mot “sista utposten”

  Israel fortsätter med lufträder mot Rafah, den sista större tillflyktsorten för palestinier på Gazaremsan. Attackerna fördöms av omvärlden samtidigt som rädslan på plats för en markoffensiv tilltar.

  – Vi vet inte vart vi ska ta vägen, säger Mohammad al-Jarrah, en palestinsk flykting som tagit sig till Rafah från norra delen av Gazaremsan.

  Uppskattningsvis över en miljon människor har flytt till gränsstaden mot Egypten. Under natten uppges minst 25 palestinier ha omkommit i israeliska lufträder mot staden.

  Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har beordrat militären att förbereda en plan för att utrymma befolkningen i Rafah inför en väntad markoffensiv.

  Planerna på en markoffensiv fördöms av så väl USA som FN.

  – Det finns många oskyldiga som svälter, som har det svårt, som dör. Det måste få

 • Andersson om El-Haj: Har skadat partiet

  Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson säger att hon personligen tappat förtroendet för riksdagsledamoten Jamal El-Haj.

  – Förtroende ges och tas från partidistriktet. Men mitt ledarskapsfilosofi är enkel. Alla kan fatta dåliga beslut, men inte vid upprepade tillfällen, säger hon till TT på väg till partiledarsamtal i TV4.

  Hon upprepar också att hon utgår från att Jamal El-Haj följer partidistriktets uppmaning om att lämna sin riksdagsplats.

  På frågan om hon haft kontakt med El-Haj blir hennes svar svårtolkat:

  – Vi arbetade sent i går och nu är det morgon.

  Men vad gäller hennes syn på El-Haj, och om han skadat partiet är svaret desto tydligare:

  – Det har skadat partiet.

 • Stenergard vill utvisa till “hubbar” utanför EU

  Migrationsminister Maria Malmer Stenergard, (M) säger i Ekots lördagsintervju att en grupp europeiska länder, inte minst de nordiska, diskuterar möjligheten att skicka personer som fått avslag på asylansökan till ”återvändarhubbar” i länder utanför EU.

  – Personer som har lagakraftvunna beslut men där det av olika skäl inte kan verkställas till det landet, att man då placerar dem där, säger Stenergard till radion.

  Migrationsministern säger att förslaget skulle vara en tydlig signal om vad som gäller för den som får avslag på sin asylansökan.

  – Det handlar naturligtvis om att sända tydliga signaler om att man inte ska kunna krångla och därigenom hålla sig kvar i Sverige i strid med ett beslut. För det finns en tydlig skyldighet för den enskilde att följa ett utvisningsbeslut och lämna landet.

 • Israels kreditbetyg sänks ett snäpp

  För första gången sänker kreditvärderingsinstitutet Moody’s staten Israels kreditstatus. Den sänks med ett steg, till A2, en nivå som bland andra Polen och Chile har. Skälet är den inverkan kriget mot Hamas har på landets ekonomi, enligt Moody’s.

  Konflikten och dess följder kommer att ”öka den politiska risken i Israel, försvaga de verkställande och lagstiftande institutionerna och den finanspolitiska styrkan i ekonomin under överskådlig framtid”, motiverar Moody’s beslutet.

  Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hävdar att nedgraderingen inte ger en rättvis bild av landets ekonomi.

  “Det beror helt och hållet på att vi är i krig. Värderingen kommer att gå upp så snart vi vinner kriget”, kommenterar Netanyahu i ett uttalande.

  Den israeliska centralbanken har uppskattat kostnaderna för kriget till 69 miljarder dollar för perioden 2023–2025.

 • TT

  i går

  19.07

  BASF lämnar Xinjiang efter övergreppsrapporter

  Tyska kemijätten BASF ska påskynda sitt utträde ur två samriskbolag i Xinjiangregionen i Kina efter anklagelser om att dess lokala partner kränkt den uiguriska minoritetens rättigheter.

  Personal från Markor, som BASF samarbetat med i regionen, påstås ha varit inblandade i kränkningar av den huvudsakligen muslimska gruppen, enligt tyska medier.

  Personalen ska ha deltagit i hembesök hos uiguriska familjer för att spionera på dem, och därefter vidarebefordrat uppgifter till kinesiska myndigheter under 2018 och 2019, vilket ledde till att många uigurer fängslades.

  BASF säger i ett uttalande att medierapporteringen ”innehåller allvarliga anklagelser som tyder på agerande som är oförenligt med BASF:s värderingar”.

  Bolaget meddelade i slutet av förra året att det planerade att lämna de gemensamma företagen på grund av affärsmässiga och miljömässiga problem.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Fyra #sjukhus #efter #frontalkrock

See also  Boston Mayor Wu says migrant shelter almost at capacity just over a week after opening - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top