Gladstone efter nomineringen: ”Trodde inte jag skulle gråta” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Gladstone efter nomineringen: ”Trodde inte jag skulle gråta” – Latest International Breaking News Today

”Killers of the flower moon” blev på tisdagen nominerad till tio Oscars och Lily Gladstone som spelade Mollie Burkhart i filmen skrev historia när hon som första ursprungsamerikan blev nominerad för bästa kvinnliga huvudroll.

Andra urfolksskådespelare har varit nominerade tidigare men de har varit från Nya Zeeland och Mexiko.

– Det är otroligt men en stor del av mig vill bara säga att det här borde inte ha varit jag. För det här borde ha hänt för länge sen, säger hon till Entertainment Weekly.

Firade i Oklahoma

Gladstone firade nomineringen med att vara på plats i Pawhuska i Osage County i Oklahoma där filmen utspelade sig.

– Jag ville göra en poäng av att vara här på plats och jag vill visa min respekt för familjen och landet som uppfostrade dem och ge dem en kram.

Hon kollade dock inte själv på sändningen när nomineringarna presenterades.

– Jag ville inte titta eftersom jag kan se den senare. I stället pratade jag med mina föräldrar på Facetime och jag bad mamma att vända på kameran så att jag kunde se deras reaktion när det presenterades. Jag förväntade mig inte att börja gråta men när jag såg deras reaktion gick det inte att hålla tillbaka tårarna, säger hon.

DiCaprio grattade

Efter nomineringen har en 20 år gammal bild på Gladstone och hennes klasskamrat Joe Ryder blivit viral där de röstades fram i skolan till att ”mest sannolikt vinna en oscar”.

– Alla är så glada över det här. Det skulle vara ett sagoslut om hon vinner men samtidigt är hon inte ens 40 år ännu och hon kanske hinner samla på sig ännu fler i framtiden, säger Ryder.

See also  Dems violated freedom of speech during transgender bill’s debate, conservative groups allege - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Efter nomineringen grattade han sin gamla klasskamrat. Det gjorde också Leonardo DiCaprio som lite överraskande inte nominerades som bästa manliga huvudroll för sin roll som Ernest Burkhart i ”Killers of the flower moon”.

– Han var den tredje eller fjärde personen som skickade ett sms med gratulationer till mig. Jag önskar att han också fått vad han förtjänar för sitt otroliga arbete. Jag hade inte kunnat göra det jag gjorde utan honom, säger Gladstone.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Foto: UIP/Paramount Pictures

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Gladstone #efter #nomineringen #Trodde #inte #jag #skulle #gråta

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top