Haavisto överraskad att sexuella läggningen spelar roll – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Haavisto överraskad att sexuella läggningen spelar roll – Latest International Breaking News Today

Vem som ska bli nästa president avgörs i en andra valomgång i Finland på söndagen och just nu ser det ut som att Alexander Stubb ligger strax före sin motståndare Pekka Haavisto. Alltjämt tror sig Pekka Haavisto fortfarande kunna överraska, samtidigt som han själv överraskats över att hans sexuella läggning blivit en fråga i valspurten.
– Jag tror att det inte borde vara en stor sak för finländarna, säger Pekka Haavisto till TV4 nyheternas reporter Magnus Wennerberg som är på plats i Finland.

För Pekka Haavisto är det här tredje försöket att bli president, i Lahtis kampanjade han tillsammans med sin man Antonio Flores. Under valspurten har en uppmärksammad opinionsmätning visat att en tredjedel av Finländarna tyckte att Haavisto sexuella läggning är en anledning att inte rösta på honom.

– Jag är lite överraskad över detta och det kanske är en del av kampanjen från den andra sidan men jag tror att det inte borde vara en stor sak för finländarna, säger Pekka Haavisto till TV4 nyheterna.

Enligt de senaste opinionsundersökningarna leder Stubb över Haavisto inför söndagens val, men Haavisto säger sig ändå ha en positiv känsla.

Tror du att du kommer få över 50 procent på söndag?

– Jag tror att stämningen är ganska bra och att så många människor ute i landet är nu på väg att rösta så att vi kan ha en överraskning på söndag, säger Haavisto.

Stubb och Haavisto, som båda är liberala, fokuserar nu på att vinna de grupper som för två veckor sen röstade på kandidaterna från Sannfinländarna och Centern.

See also  Vilka kristna vågar tänka kreativt kring AI och andlighet? – Dagen - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Haavisto #överraskad #att #sexuella #läggningen #spelar #roll

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top