HV71 utjämnade i nedflyttningskvalet mot Oskarshamn – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

HV71 utjämnade i nedflyttningskvalet mot Oskarshamn – Latest International Breaking News Today

Det var tydligt att det inte var vilken match som helst när Oskarshamn gästade HV71 i Husqvarna Garden för match två i nedflyttningskvalet i SHL.

Matchen präglades av mycket kamp, heta känslor och mängder av utvisningar. Vid ett tillfälle blev det till och med fullt slagsmål i HV71:s bås efter att Oskarshamns Lukas Jasek blivit inknuffad dit.

Totalt delades det ut hela 36 utvisningsminuter i det ångestfyllda mötet.

Målen haglade däremot inte lika tätt.

Hemmalaget tog ledningen i mitten av den andra perioden när Henrik Borgström vinklade upp pucken i krysset, och vilt jubel utbröt bland hemmapubliken.

Men trots ledningsmålet var finländaren inte helt nöjd med perioden.

– Jag önskar att jag hade gjort fler än ett mål. Vi skapar lägen, men vi behöver vara mer försiktiga med pucken. På så här många chanser så måste jag göra fler mål, säger Henrik Borgström till TV4 Play.

Oskarshamn hade svårt att svara därefter. Speciellt eftersom de väldigt ofta spelade boxplay. När den tredje perioden inleddes hade bortalaget hela fem spelare i utvisningsbåset.

– Det gäller att ta ett djupt andetag när man kommer till båset, försöka lugna ner sig och vinna de här mentala spelen hela tiden, säger Johannes Salmonsson till TV4.

Och det skulle bli dyrbara utvisningar.

HV utökade efter knappt tre minuter av den tredje perioden när Åke Stakkestad satte dit 2–0, och därefter lyckades hemmalaget hålla undan.

HV71 vann den andra matchen i matchserien med 4–0 efter ett avslutande mål av Victor Sjöholm i tom målbur, och har därmed utjämnat totalställningen till 1–1.

See also  Borttappade körkort och pass: ”Ganska vanligt – man ska anmäla” - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#HV71 #utjämnade #nedflyttningskvalet #mot #Oskarshamn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top