Ishockey: Rögle tog tredje raka – Färjestad illa ute – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Ishockey: Rögle tog tredje raka – Färjestad illa ute – Latest International Breaking News Today

I match två var det onödiga utvisningar som fällde Färjestad när Rögle vann med 3–0. I Ängelholm var Karlstadslaget piskat att vinna, men hade trots allt inte rättat till disciplinen.

Efter att skyttekungen David Tomasek inlett målskyttet i den andra perioden för Färjestad som vid det laget fört spelet, så tappade de ledningen efter två utvisningar.

Först var det kaptenen Linus Johansson som efter att han fått sin hjälm avsliten fortsatte spela genom att hålla fast en Röglespelare. Rögle behövde då endast 13 sekunder i powerplay för att kvittera matchen.

32 sekunder senare, ny utvisning för Färjestad. Och då kunde Rodrigo Abols ge hemmalaget ledningen.

Men Färjestad skulle, till skillnad mot de två första matcherna, lyckas resa sig. Och det när Lucas Forsell slirade sig igenom Röglezonen innan han sprätte upp 2–2 i nättaket.

Blev en långkörare

Matchen gick till förlängning, där det dröjde länge innan ett avgörande kom. Det var dock inte på grund av brist på målchanser. Båda lagen kunde avgjort tidigare, där Färjestads David Tomaseks ribbskott med sekunder kvar av femte perioden var närmast.

Efter 108 minuter och 38 sekunder avlossade Michael Kapla ett avslut från blålinjen som letade sig in i mål. Matchen blev därmed fjärde längsta matchen i ett SM-slutspel.

– Det var ett mentalt spel. Man vill inte göra något fel. Jag är stolt över vår grupp som kämpar i sex perioder, säger Michael Kapla till TV4 Play.

Rögle har nu 3–0 i matchserien mot grundseriesegraren Färjestad och kan nu avgöra på hemmaplan redan på onsdag.

See also  Basket: Irlands basketdamer vägrade skaka hand inför EM-kval med Israel - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

– Det är en lång väg kvar, men det var en viktig seger, säger Kapla till TV4 Play.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Ishockey #Rögle #tog #tredje #raka #Färjestad #illa #ute

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top