Isobel Hadley-Kamptz: Så enkelt blir man svenskfientlig i SD:s ögon – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Isobel Hadley-Kamptz: Så enkelt blir man svenskfientlig i SD:s ögon – Latest International Breaking News Today

Under påskhelgen rasade det ett drev mot centerledaren Muharrem Demirok på plattformen X. Det började med att Demirok lade ut en bild på sig själv ätandes raggmunk. Nu kanske du tänker att det är svårt att föreställa sig något mer oförargligt i Sverige år 2024. Men där, kära läsare, har du fel. Ingenstans på bilden syntes nämligen fläsk.

Om det beror på att Demirok inte äter just fläsk, inte äter kött alls, eller att fläsket på lunchserveringen i Åtvidaberg var slut vet jag inte. Sådan osäkerhet hindrade dock inte de vredgade skaror som kastade sig över Demirok med det ena tillmälet grövre än det andra. En som ägnade ledigheten åt att elda på den brasan var SD:s partiideolog och riksdagsledamot Mattias Karlsson.


Vad Karlsson menar när han säger att centerledaren ägnat sig åt ”urban, islamistisk woke-aktivism” är möjligen mer oklart

Man bör komma ihåg att X numera primärt befolkas av ryska påverkanskonton, porrbotar och rasister, och att det som framstår som en folkstorm där mycket sällan återspeglar verkliga opinioner. Ändå bör man nog ta åtminstone Karlssons eget agerande på allvar. För det betyder något när en riksdagsledamot öppet kallar en partiledare för ”svenskfientlig”. Inte minst när det görs med direkta hänvisningar till Demiroks egna muslimska bakgrund.

Vad Karlsson menar när han säger att centerledaren ägnat sig åt ”urban, islamistisk woke-aktivism” är möjligen mer oklart, mer än att sverigedemokraten slagit ihop en massa saker han tycker illa om till ett enda paket.

See also  GS 86 klart för nedflyttning efter förlust - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Även Centerns förra partiledare Annie Lööf drabbades av ihållande hets och hat. Även då var SD aktivt inblandade. För Lööf slutade det med att en person dömdes för terrorbrott efter långt gångna planer på att mörda henne. Gärningsmannen berättade i förhören om hur han upplevt sig ha starkt stöd för sina planer på nätet.

När den domen kom var Tidöregeringen på plats och få ville diskutera vilka som eventuellt ingått i det där uppfattade stödet. Sverigedemokraterna å sin sida har bytt måltavla.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Isobel #HadleyKamptz #Så #enkelt #blir #man #svenskfientlig #SDs #ögon

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top