”Jag kan inte ta hand om henne” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

”Jag kan inte ta hand om henne” – Latest International Breaking News Today

Lisas enda alternativ i Albanien är att hamna på barnhem, enligt den biologiska mamman som TV4 Nyheterna pratat med.
Varken hon själv eller släktingar i landet kan ta hand om Lisa om hon utvisas.
– Jag älskar henne av hela mitt hjärta och vill ta hand om henne. Om jag hade ett bättre liv skulle jag göra det, säger den biologiska mamman till TV4 Nyheterna.

Fallet med 9-åriga Lisa som ska utvisas till Albanien har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden. Något som TV4Nyheterna i en rad artiklar och inslag tidigare rapporterat om.

På tisdagen uppgav Migrationsverket för TV4 Nyheterna att de menar att mediabilden av Lisas utvisning är onyanserad. Enligt myndigheten kommer Lisa i första hand att utvisas med sin mamma, i andra hand till släktingar i Albanien, och först i tredje hand till ett albanskt barnhem.

– Utgångspunkten är att barnets bästa är att vara med sin mamma, sade Carl Bexelius, rättschef på Migrationsverket till TV4 Nyheterna.

Mamman: Kan inte ta hand om henne

Men nu säger Lisas biologiska mamma till TV4 Nyheterna att det inte är möjligt då hon inte kommer att kunna ta hand om dottern. Hon menar att Lisas enda alternativ i Albanien är ett barnhem.

– Nej, det är jättesvårt för mig att göra det. Jag är väldigt traumatiserad och kan inte flytta hela tiden, säger mamman till TV4 Nyheterna.

– Jag älskar henne av hela mitt hjärta och vill ta hand om henne. Om jag hade ett bättre liv skulle jag göra det, fortsätter hon.

See also  Priserna ökar på små lägenheter i Stockholm - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Migrationsverket hävdar dock att den biologiska mamman har haft kontakt med henne under hela hennes liv och bedöms må bättre i dag och nu vara förmögen att ta hand om henne.

Den biologiska mamman berättar också att det inte finns några släktingar i Albanien som kan ta hand om henne.

Hon hävdar att Lisas mormor och ena moster lämnat landet, och att hennes morfar är alkoholist och den andra mostern tänker lämna Albanien när hon pluggat klart.

Nej till adoption

Lisas familjehemsföräldrar och vårdnadshavare, Hans och Paulina Backström, har ansökt om att få adoptera henne – men fått nej. Detta trots att den biologiska mamman gått med på en adoption, och vill att Lisa ska få bo kvar i Sverige där hon är född och är trygg.

– De har kastat om allting och tror att den biologiska mamman har starkare anknytning till Lisa än vi. Det är riktigt hemskt att en människa på ett kontor kan sitta och hitta på det. Det är faktiskt riktigt skrämmande, sade Lisas familjehemsmamma och vårdnadshavare Paulina Backström till TV4 Nyheterna tidigare.

Migrationsverket vill inte kommentera den biologiska mammans uppgifter. Detta med hänvisning till ett pågående ärende då Lisas advokater nyligen lämnat in ytterligare uppgifter för att förhindra utvisningen, ett så kallat verkställighetshinder.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Jag #kan #inte #hand #henne

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top