Jobba ett år extra ger mer än att pensionsspara i 30 år – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Jobba ett år extra ger mer än att pensionsspara i 30 år – Latest International Breaking News Today

Allt fler är oroliga för sin pension, och kanske vill satsa på ett privat pensionssparande.
Men att jobba ett år extra kan ge mycket mer.
– Det är väldigt kraftfullt att jobba längre upp i åldrarna, säger Monica Zettervall, expert vid pensionsmyndigheten.

Allt fler oroar sig för pensionen, det visar en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank. Men det finns ett smidigt sätt att få upp pensionen ordentligt.

Att jobba ett år extra kan nämligen ge 1 600 kronor i månaden efter skatt, livet ut, för en medelinkomsttagare. Att spara ihop till den summan tar 20 år.

– Det krävs upp till 500 kronor i månaden i 30 år, eller 800 kronor i månaden i 20 år, säger Monica Zettervall, expert vid pensionsmyndigheten, till TV4 Nyheterna.

Det finns dock en grupp som bör se upp.

– Egenföretagare måste kompensera för den tjänstepension som de flesta anställda har. Så att det är verkligen en grupp som behöver se upp och kanske spara skatteåterbäringen, säger Monica Zettervall.

Uppmaningen: Ta reda på vad sparandet kostar

Monica Zettervall säger att stommen i ett bra pensionssparande är att jobba på och ha tjänstepension. Den som vill pensionsspara lite extra privat uppmanas att jämföra olika alternativ och ta reda på vad sparandet kostar.

– Jag tycker att man ska vara medveten om att rådgivare från till exempel banken i grunden är säljare. De tjänar pengar på våra pensionssparanden. Det behöver inte vara dåligt, men som konsument ska man vara medveten om det, säger Monica Zettervall.

See also  Hawaii’s Big Oil suit a 'stalking horse’ for Green New Deal push nationwide, experts say - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Alla kanske inte har möjlighet, eller lust, att jobba ett år extra?

– Man måste ha respekt för att det här inte gäller för alla, men för många är det en möjlighet att höja upp pensionen, säger Monica Zettervall.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Jobba #ett #år #extra #ger #mer #än #att #pensionsspara #år

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top