Joe Biden gör entré på Tiktok – partikamrat riktar kritik – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Joe Biden gör entré på Tiktok – partikamrat riktar kritik – Latest International Breaking News Today

”Chiefs eller Niners”, frågar en röst i bakgrunden. Framför mobilkameran står USA:s president och demokraternas presidentkandidat Joe Biden. ”Två mäktiga quarterbacks… Svårt att välja. Men om jag inte sa att jag hejar på Eagles så skulle jag sova ensam. Min fru är en Philly-tjej”, svarar presidenten.

Presidentkampanjens första Tiktok-klipp har på ett dygn fått miljontals visningar. Presidenten får tycka till om amerikansk fotboll – ett ämne som är i ropet efter att den amerikanska ligan avslutade säsongen med Super Bowl i söndags. Dessutom visas ett meme där Joe Bidens ögon har redigerats så att de lyser rött.

Det skojiga klippet är ett försök att nå unga väljare inför presidentvalet i november, enligt Bidens kampanj. Men det är långt ifrån alla som tycker att Bidens entré på den kritiserade plattformen är rolig. The Guardian skriver att demokratiska partikamraten Mark Warner, även ordförande i senatens underrättelsekommitté, oroas för eventuella risker för nationella säkerheten.

– Jag tror fortfarande att vi måste hitta ett sätt att göra som Indien, som har förbjudit Tiktok. Jag oroas lite av att vi sänder motstridiga budskap, sade Mark Warner enligt tidningen.

Med motstridiga budskap syftar den demokratiska senatorn på att Bidenadministrationen beordrade alla anställda på federala myndigheter att radera appen från tjänstetelefoner. För fyra år sedan försökte dåvarande republikanska presidenten Donald Trump förbjuda appen helt och hållet i USA. Hans initiativ stoppades dock av domstolar.

Oron kring plattformen handlar i huvudsak om att den misstänks dela data med kinesiska staten, som enligt kritikerna kan sedan påverka vad användarna får se i appen.

See also  Harmony Montgomery murder: Dad accused of killing New Hampshire girl smiles in court as jury selection begins - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Enligt Politico har Tiktok 170 miljoner användare per månad i USA och åldern på användarna är åt det yngre hållet. Därför kan plattformen anses vara en värdefull resurs i en valkampanj. Dessutom har Tiktoks lobbyister varit aktiva i att motverka den amerikanska politikens fientliga inställning mot appen, skriver tidningen.

I ett uttalande, som Reuters rapporterat om, säger representanter för Bidens omvalskampanj att Biden tänker ”fortsätta träffa väljarna där de är”, inklusive på plattformar som Instagram och förra presidenten Donald Trump’s Truth Social. Dessutom säger sig kampanjen vidta ”avancerade säkerhetsåtgärder när de använder appen.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Joe #Biden #gör #entré #på #Tiktok #partikamrat #riktar #kritik

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top