Kaos i snötrafiken – bärgaren Robin: ”Det tar aldrig slut” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Kaos i snötrafiken – bärgaren Robin: ”Det tar aldrig slut” – Latest International Breaking News Today

Bärgaren Robin Andersson har arbetat oavbrutet sedan de tidiga morgontimmarna på grund av vintervädret som överraskade många bilförare. När TV4 Nyheternas team möter honom i trafiken strax utanför Skövde har han precis dragit upp en plogbil ur diket.

– Det finns hur mycket som helst att göra, det tar aldrig slut. Det ringer hela tiden. Jag är förvånad att det har varit tyst i telefonen medan jag har dragit upp den här plogbilen, säger han.

Att plogbilar hamnar i diket är inte ovanligt, menar han. Ändå är de besvärliga att dra upp.

– Det som är det det jävligaste är att det sitter så mycket blad och saltspridare så det finns inte så mycket att ta i – man vill ju inte göra sönder någonting.

– Och så väger de ganska mycket eftersom de har så mycket salt med sig. Så de är spännande att dra upp.

”April är en snömånad”

Efter en delvis solig påskhelg har ett ruskväder återigen dragit in över landet. SMHI har orangea och gula varningar utfärdade för snö i kombination med vind i norra Götaland och sydöstra Svealand.

Det varnas bland annat för mycket begränsad framkomlighet på vägar som exempelvis inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor. Förseningar och inställda avgångar inom kollektivtrafiken kan också förekomma.

Trots att många kanske väntade sig att det delvis soliga påskvädret skulle hålla i sig blev Robin Andersson inte förvånad över aprilvädret.

– Jag var förberedd. Jag har tittat på vädret och det tror jag alla vi bärgare gör. I bärgarens värld är april en snömånad, säger han.

See also  Haiti plunges into darkness following attacks on power plant, substations - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

– Det kommer snö nästan varje år i april. Men gemene man glömmer det.

”Åk inte ut”

SMHI:s varningar gäller fram till tisdagskvällen. Men hur länge Robin Andersson kommer behöva jobba är ännu oklart.

– Så som det håller på just nu, att det ringer hela tiden, så vet jag inte när vi slutar och det tror jag inte någon annan bärgare vet heller, säger han.

Trafikverket meddelade under måndagen att myndigheten har utökad beredskap för att gå upp i den högsta beredskapsnivån för väg och järnväg i delar av landet. Trafikanter uppmanas att följa väderleksrapporterna. Även Robin Andersson uppmanar till försiktighet.

– Har man bytt till sommardäcken: stanna hemma. Vi har haft X antal stycken nu som åker med sommardäck. Åk inte ut då. Det går knappt att åka med vinterdäck, säger Robin Andersson.

Streama TV4 Vädret

TV4:s meteorologer presenterar senaste väderprognosen.

METEROLOGERNA STÅENDE (2)

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Kaos #snötrafiken #bärgaren #Robin #Det #tar #aldrig #slut

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top