Klart: “Svennis” får träna Liverpool – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Klart: “Svennis” får träna Liverpool – Latest International Breaking News Today

 • Fastnålat inlägg

  Klart: “Svennis” får träna Liverpool

  12 min

  TT

  Sven-Göran ”Svennis” Eriksson, som är cancersjuk, har sagt att hans högsta dröm har varit att få vara tränare för Liverpool.

  Nu får svensken som han vill.

  76-åringen kommer att vara en del av ledarstaben vid en välgörenhetsmatch på Anfield den 23 mars.

Senaste nyheterna

 • TT

  11.36

  Fem gripna vid polisinsats – skott avlossades

  Fem personer har gripits i samband med en polisinsats i Alby söder om Stockholm. Polisen genomförde en husrannsakan i en lägenhet när det uppstod misstankar om andra brott, skriver Expressen.

  – Vilket leder till att andra personer som också befinner sig på plats grips, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till tidningen.

  I samband med husrannsakan uppstod en situation där en polis avlossade ett varningsskott i nödvärn, men ingen skadades vid gripandet.

  De fem gripna misstänks för olika brott. Personen som var inblandad i situationen där polisen avlossade varningsskott misstänks för försök till våld mot tjänsteman, skriver polisen på sin hemsida.

 • Anders Billing

  10.08

  Bankernas bolånemarginal ökar

  Under fjärde kvartalet 2023 ökade skillnaden mellan bankernas utlåningsränta för bolån med rörlig ränta och kostnaden för finansiering. Detta enligt nya siffror från Finansinspektionen.

  Vid kvartalets utgång var skillnaden, den så kallade bruttomarginalen, 0,59 procentenheter. Det kan jämföras med 0,45 procentenheter vid slutet av det tredje kvartalet 2023.

  “I ett tufft ekonomiskt läge är det särskilt viktigt att som kund jämföra sina lån, sparprodukter och försäkringar. Genom att jämföra, förhandla och välja det fördelaktigaste alternativet finns pengar att spara för hushållen”, säger Moa Langemark, konsumentskyddsekonom på FI i en pressrelease.

  “Dessutom skulle mer aktiva kunder sannolikt leda till att de genomsnittliga bolåneräntorna pressades och konkurrensen på bankmarknaden i stort förbättras.”

 • Ryssland efterlyser Estlands ledare

  Ryssland utfärdar en efterlysning av Estlands premiärminister Kaja Kallas, rapporterar nyhetsbyrån AFP och estniska medier. Efterlysningen sker på grund av någon typ av brottsutredning gentemot Kallas, skriver estniska medier, men det är oklart vad det gäller.

  Efterlysningen gäller även Estlands statssekreterare, Litauens kulturminister samt flera medlemmar i Litauens lagstiftande församling, Seimas.

  Kaja Kallas har varit premiärminister i Estland sedan 2021 och varit en av Ukrainas närmast allierade sedan Rysslands fullskaliga invasion.

 • Sjöström stryker sig från guldchans i VM

  Sarah Sjöström stryker sig förmodligen från 100 meter fritt i VM i Doha.

  – Med 99 procents säkerhet. Jag känner mig trygg med att bara ha 50-metersdistanserna. Det hade blivit för tufft den här delen av året med så många lopp, säger den svenska stjärnan.

  Sjöström skulle ha inlett VM på torsdag med 100 meter fritt och simmar sedan 50 meter fjäril och 50 meter fritt fredag-söndag.

  Hon ska även simma lagkappen 4×100 meter medley som avgörs på VM:s sista dag på söndag.

  Sarah Sjöström har två VM i rad vunnit guld både på 50 meter fritt och 50 meter fjäril.

  Senast hon simmade 100 meter fritt i VM var 2022 då hon tog silver.

 • V pressar Kristersson: 15 miljarder till vården

  Vänsterpartiet sätter press på statsminister Ulf Kristersson (M) att snabbt satsa mer pengar på sjukvården.

  Partiet vill att riksdagen ska enas om en extra ändringsbudget på 15 miljarder kronor.

  I TV4:s partiledarsamtal i lördags sade statsminister Ulf Kristersson (M) att regeringen är beredd att satsa ytterligare resurser för att stoppa uppsägningar i vården.

  V vill nu se handling och lägger fram ett förslag om en extra ändringsbudget.

  – Vi borde kunna samlas kring detta. Vi vill inte hota patientsäkerheten, säger V-ledaren Nooshi Dadgostar.

  – Det skulle vara fruktansvärt om det som vår statsminister säger är lögner. Naturligtvis tar vi honom på orden.

  Läs mer här.

 • Giftigt ämne hittat hos förgiftad familj

  Spår av det mycket giftiga ämnet fosfin har hittats i proverna från den familj som förgiftades i Söderhamn i höstas, skriver Aftonbladet.

  Åklagare Christer Sammens bekräftar uppgifterna för TT. I övrigt kan han inte uttala sig och händelsen utreds fortfarande som misstänkt mord.

  Det var i mitten av oktober som familjen, två vuxna och två barn, sökte vård sedan de drabbats av allvarliga magsjukesymtom. Det ena barnet, en fyraårig flicka, avled på sjukhus.

  Fosfin är både giftigt och lättantändligt och används för skadedjursbekämpning. Det finns inte tillgängligt för privatpersoner, men kan köpas för yrkesmässigt bruk.

 • Ukraina: Ryssland använder ny hypersonisk robot

  Det har tidigare under Rysslands anfallskrig mot Ukraina påståtts att man använt hypersoniska robotar, med extrem hastighet, i sin beskjutning. Nu säger Oleksandr Ruvin, chef för Kievs vetenskapliga institut, att den hypersoniska roboten 3M22 Zircon användes då fem personer dog och över 50 skadades efter förra veckans attack mot Kiev.

  ”Bevisen från de vrakdelar och fragment vi hittat tyder på att det är den här typen av robot,” skriver Ruvin på Telegram. Andra spår visar att roboten är byggd 2023. Kreml har tidigare uppgett att hypersoniska robotar introducerades i den ryska vapenarsenalen i fjol. De kan nå upp till 1 500 kilometer, färdas i nio gånger ljudets hastighet och har en stridsspets på 400 kilo.

 • Bah Kuhnke: Kandiderar inte till språkrör

  EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP) kommer inte att kandidera till språkrörsposten.

  I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon fått frågan flera gånger efter Märta Stenevis avgång förra veckan.

  “Jag har landat i, att min plats just nu är en annan! Det jag allra helst vill och det jag vet att jag kan och är riktigt bra på, är att tillsammans med EUs alla andra miljöpartister kämpa för klimatet, naturen och vår demokrati, med Europaparlamentet som utgångspunkt”, skriver hon i inlägget.

 • Branden vid badhuset Oceana inte under kontroll

  Räddningstjänsten har kämpat mot lågorna hela natten, men branden vid vattenparken Oceana är fortfarande inte under kontroll, rapporterar GP.

  Branden bröt ut igår vid 10-tiden och stora delar av miljardbygget är nu förstört. 22 personer skadades lindrigt i samband med branden, men alla har kunnat lämna sjukhuset.

  En man saknas och polisen fortsätter idag sökandet efter personen. Sökandet försvåras dock av rasrisken. Hans anhöriga har underrättats.

 • Abbas välkomnas till Ryssland

  Kreml har uttryckt en förhoppning om att den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ska besöka Ryssland, rapporterar den ryska nyhetsbyrån RIA. ”Abbas har en öppen inbjudan. Vi hoppas att besöket kan ske vid en tid som passar båda sidor,” säger Vladimir Putins presschef Dmitri Peskov.

  Abbas, som representerar partiet Fatah, ska ha planerat en resa till Ryssland i november. Men besöket ställdes in efter påtryckningar av den palestinska sidan.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Klart #Svennis #får #träna #Liverpool

See also  Fourth grade students in New Hampshire designed 'I Voted' stickers to be given out during primary elections - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top