tech2blog

tech2blog

16-årig pojke döms för mord på 15-åring i Skogås | Latest International Breaking News

tech2blog

Södertörns tingsrätt dömer nu en 16-årig pojke för att ha skjutit ihjäl en 15-årig pojke i Skogås den 28 januari i år. Pojken var vid tillfället 15 år och påföljden blir fyra års sluten ungdomsvård.

Bevisningen beskrivs av rätten som stark.

– Utredningen har visat att det inte kan ha varit någon annan som utfört mordet. Det är klarlagt att han med en pistol skjutit ihjäl målsäganden inne på restaurangen, säger domaren Kian Amraée, ordförande i målet.

Två 18-åringar döms för medhjälp till mord, och i båda fallen framgår det av domen att utdrag ur olika chattar har varit ett viktigt bevismaterial. En 26-årig man döms för medhjälp till grovt vapenbrott och en 16-åring för underlåtenhet att avslöja mord.

– Utredningen har visat att mordet har planerats och utförts i nätverksmiljö. De tilltalade har direkt eller indirekt haft kopplingar till kriminella nätverk, säger domaren Kian Amraée.

Efter mordet fick den nu dömde skytten frågor i en chatt om hur det gick på restaurangen. Han svarade: ”Pannan bror sen hans huvud ramla rakt ner i bordet. Han dog Eller så kmr han va handikappad hela livet”.

Foto: Thomas Karlsson

Flera personer frikänns i samma mål. Två personer frikänns för medhjälp till mord – även om en av dessa ändå döms för grovt vapenbrott.

Den 21-årige Ibou Badjie, som tidigare i november dömdes till 18 års fängelse för att bland annat ha beordrat mord, var också åtalad i det nu aktuella fallet för stämpling till mord. Tingsrätten frikänner honom dock med hänvisning till att de meddelanden via kommunikationsappen Signal som utgjorde bevisningen mot honom ”inte är tillräckligt klara och tydliga” för att de ska kunna ligga till grund för en fällande dom.

Det var den 28 januari i år som en tonårspojke sköts i huvudet när han befann sig på en sushirestaurang i Skogås i Huddinge. En bild på det unga brottsoffret fick snabbt spridning i sociala medier. På bilden syns 15-åringen nedsjunken över ett bord med en pöl av blod framför sig.

Det skulle snart visa sig att mordärendet hade kopplingar till flera mycket grova brott som begåtts under den så kallade våldsvågen. I ett tidigt skede framkom en teori om att mordet på sushirestaurangen var en hämnd för en skjutning mot en lägenhetsdörr i Husby som pojken hade utfört någon vecka dessförinnan. Skjutningen var ett hämnduppdrag från Dalenätverket riktat mot deras rivaler Foxtrotnätverket. Men 15-åringen som fick 25 000 kronor för uppdraget begick ett misstag och sköt mot fel dörr. Trots detta ville Foxtrot-ledaren Rawa Majid utkräva hämnd och 15-åringen fick ett pris på sitt huvud.

Efter mordet fick den nu dömde pojken 85 000 kronor i kontanter. Kort därefter köpte han kläder på varhuset NK.


Efter dödsskjutningen på sushirestaurangen fick den nu morddömde pojken 85 000 kronor i kontanter. På flera bilder syns han posera med tjocka sedelbuntar, de bilderna har enligt tingsrätten haft ett betydande bevisvärde. Kort därpå handlade pojken kläder på varuhuset i NK i Stockholm. Fyra dagar efter mordet greps han.

Den nu dömde 16-åringens försvarare Björn Sandin säger att de kommer att överklaga domen.

– Min klient är naturligtvis missnöjd med att han mot sitt nekande har blivit dömd för brottet, säger Sandin som också är kritisk mot att hans klient suttit häktad i drygt nio månader.

Fakta.De döms och frias i Skogås-målet

Man 20 år: frikänns

Man 18 år: döms för medhjälp till mord, påföljd: fängelse 5 år 3 månader

Man 18 år: döms för medhjälp till mord, påföljd: 13 år 2 månader

Man 26 år: döms för medhjälp till grovt vapenbrott, frikänns för medhjälp till mord, påföljd: 2 år 6 månader

Pojke 16 år: döms för mord, påföljd 4 års sluten ungdomsvård

Pojke 16 år: döms för underlåtenhet att avslöja mord ungdomsvård

Pojke 16 år: frikänns

Man 21 år: frikänns

Man 18 år: döms för narkotikabrott, frikänns för förberedelse till mord, påföljd: dagsböter

Man 18 år: frikänns

#16årig #pojke #döms #för #mord #på #15åring #Skogås, | Latest International Breaking News

Leave a Comment