tech2blog

tech2blog

Bidens donatorer: Använd åldern som en fördel | Latest International Breaking News

tech2blog

På ett möte med mäktiga donatorer inom det demokratiska partiet pressades Joe Bidens kampanjstrateg Quentin Fulks om frågan som får väljarna att tveka inför nästa års val – presidentens ålder.

Enligt källor till Politico är flera donatorer tveksamma till hur kampanjstaben bemöter väljare och motståndare som tycker att Biden är för gammal för ytterligare en mandatperiod i Vita huset.

Vissa donatorer anser att presidentens stab ska inta en mer offensiv inställning och lyfta fram fördelarna med Bidens långa erfarenhet istället för att vifta bort frågan. De vill trycka på att presidenten har mycket ”visdom i en turbulent tid” och se mer humor om ”Grandpa Joe”.

Quentin Fulks konstaterar det uppenbara, att de inte kan ändra presidentens ålder, och säger att kampanjen istället fokuserar på att belysa vad Biden åstadkommit hittills under sin tid som president.

Joe Bidens kampanjstrateg Quentin Fulks säger att fokus ligger på att belysa vad presidenten åstadkommit hittills under mandatperioden.

Foto: Charles Krupa/AP

Alan Kessler, en av Bidens donatorer, säger att åldersfrågan blivit ensidig, och påminner om det faktum att huvudutmanaren, expresidenten Donald Trump, bara är tre och ett halvt år yngre. Och skulle Trump vinna nästa år blir han, precis som Biden, den äldsta presidenten att väljas någonsin.

– Ingen av dem kommer att bli yngre nästa gång de fyller år, men ändå verkar det bara vara Biden som får ta stryk för sin ålder, det får inte Trump, säger han enligt Politico.

Ron Klain, som var Bidens stabschef under hans första två år i Vita huset, säger att ”alla vet om problemet” och att det är något som man behöver prata öppet om internt.

– Det är viktigt att understryka att hans ålder har gett honom mer erfarenhet, exempelvis när han hanterar de svåra problemen i Ukraina. Han kommer fortsätt göra jobbet och kampanja med kraft för att visa amerikanerna att han har energinivån som krävs.

En annan som beskrivit presidentens ålder som ett problem är David Axelrod, tidigare strateg åt Barack Obama, som anser att Biden behöver fundera igenom om han verkligen ska ställa upp för omval.

Den hittills enda utmanaren inom Demokraterna, Dean Phillips, som representerar delstaten Minnesota i representanthuset, spås inte ha någon chans i primärvalen. Den 26 år yngre kandidatens kampanj bedöms dock rikta ännu mer fokus på Bidens ålder.

”Det är inte direkt till någon hjälp”, säger en källa i Bidens stab till Politico.

Läs mer: Karin Eriksson: Väljarna ser ännu en man som vägrar släppa taget om makten

#Bidens #donatorer #Använd #åldern #som #fördel, | Latest International Breaking News

Leave a Comment