tech2blog

tech2blog

Förbundskaptenen ”bedrövad” av läktarkaoset – DN.se | Latest International Breaking News

tech2blog

Allsvenska guldmatchen mellan Malmö och Elfsborg överskuggades av skandalscener på läktarplats.

Pyroteknik och bråk mellan olika supportersektioner försenade andra halvlekens avspark avsevärt. Efteråt har båda klubbarna tagit avstånd från agerandet av vissa fans.

Det gör även Janne Andersson.

– Som fotbollssupporter så blir jag bedrövad. Efter att ha följt fotboll i så många år är det fortfarande lika tråkigt varje gång. Jag kan inte regelverket men jag vet att både Sef (Svensk Elitfotboll) och SvFF (Svenska fotbollförbundet) har detta högt upp på agendan, säger förbundskaptenen på en presskonferens inför landslagets EM-kvalsamling.

Problematiken på läktarplats inom den svenska fotbollen har varit ett stort samtalsämne de senaste veckorna med flera skandaler färskt i minnet.

På nationell nivå planerar regeringen att tillsätta en utredning för att försöka göra det säkrare för supportrar att gå på fotboll i Sverige.

Bland annat ska man se över åtgärder som tillträdesförbud för upprepade överträdelser, hårdare straff för planstormning och bengalbränning. Man vill förenkla samarbetet kring videoövervakning.

Andersson är tydlig med att något måste förändras.

– Vi måste komma till rätta med detta på något sätt. Vi har ingen lösning men jag känner att det är så jäkla tråkigt. Det var samma i superettan i lördags. Det här förekommer för ofta, så jag hoppas verkligen man kommer till bukt med det. Vi som älskar fotboll vill inte se det. Vi är helt ointresserade av det.

Sverige avslutar kvalet med matcher mot Azerbajzdjan i Baku på torsdag och hemma mot Estland på söndag. Blågult kan inte nå EM i Tyskland i nästa år.

#Förbundskaptenen #bedrövad #läktarkaoset #DN.se, | Latest International Breaking News

Leave a Comment