tech2blog

tech2blog

Fredricson skadad efter fall på tävling – missar världscupen | Latest International Breaking News

tech2blog

– I vår bransch ramlar man av ibland. Så är det bara. Ibland kommer man fel till ett hinder, och då vågar kanske inte hästen hoppa. Om man hela tiden tänker att ”jag får inte slå mig” kommer det inte bli bra för då blir man för defensiv i sin ridning.

– Så jag blir aldrig missnöjd med mig själv när jag trillar av, även om det naturligtvis aldrig är kul när man får ont eller missar tävlingar.

Egentligen skulle Jens Fredricson under tisdagen gjort sig redo för att resa till Stuttgart där helgens världscuptävling avgörs. Men nu står det klart att det inte blir någon start för Fredricson, som vunnit såväl VM- som EM-guld i lag.

– Jag testade att hoppa för någon dag sedan, men det gick inte, konstaterar han.

Det var under Jönköping Horse Show för en och en halv vecka sedan som olyckan inträffade när Fredricson red El Barone i tävlingarnas högsta klass.

– Jag blev illamående, men förstod inte först att revbenet hade fått en smäll, berättar hoppryttaren.

– Samma kväll körde jag hem lastbilen med hästarna, och det var först på morgonen efter som jag insåg att det nog inte var så bra.

Jens Fredricson och Cosmopolit på EM i Milano i augusti i år.

Foto: Pi Frisk

Hur mår du nu?

– Helt okej även om det som sagt fortfarande gör ont. Som tur väl är är det ingen revbensfraktur utan en spricka, men det är som sagt lite för tidigt att tävla än, säger Jens Fredricson som före intervjun har tömkört en av sina hästar i stället för att rida.

Förhoppningen är dock att det onda revbenet inte ska stoppa honom från start i Sweden International Horse show som avgörs på Friends arena med start den 30 november.

– Veckan efter är det sedan stora tävlingar i Genève så planen är att jag i Stockholm ska rida Cosmopolit (guldhästen) och King Blue. Till Genève får sedan Cosmopolit sällskap av Diarado’s Rose.

Läs mer:

Fredricson: ”Hästarna märker direkt när ryttaren är rädd” (om säkerhet med hästar)

#Fredricson #skadad #efter #fall #på #tävling #missar #världscupen, | Latest International Breaking News

Leave a Comment