tech2blog

tech2blog

Henrik von Eckermann: ”Känner mig inte alltid som nummer ett” | Latest International Breaking News

tech2blog

– Efter de två senaste helgerna funderar jag snarare på varför det gick som det gjorde där, och tänker att jag måste skärpa mig, fortsätter han.

Det där med att sitta stilla och vara nöjd är inte riktigt Henrik von Eckermanns grej. Han brukar själv vara noga med att påpeka att alla hoppryttare förlorar betydligt mer än de vinner. Så är verkligheten för elitryttare som tävlar i stort sett varje helg om än med olika hästar och på olika nivåer. Även om de gör det mesta rätt kommer de inte alltid vinna. Ibland för att hästen inte har sin bästa dag, ibland för att ryttaren inte har det och ibland för att någon konkurrent har dagen när allt stämmer.

Likväl märks det tydligt på Henrik von Eckermann att det retar honom att han rev ett hinder i såväl grand prix-hoppningen för två veckor sedan, samt i förra helgens världscuphoppning.

Att han båda helgerna vann andra klasser hjälper inte. Det är de högsta klasserna som är viktigast.

De tre OS-guldmedaljörerna Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson välkomnar in förbundskaptenen Henrik Ankarcrona när det är dags för fotografering.

Foto: Pi Frisk

Marschaller lyser upp Hovstallets innergård. Det är dags för releasefest av Henrik Johnssons bok ”Guldet” som handlar om det svenska OS-guldet i laghoppning 2021.

Samma dag som festen hålls har en ny världsrankning släppts och när Henrik von Eckermann – som tillsammans med Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson ingick i guldlaget – kommer till festen är han fortsatt världsetta.

Med 16 månader i topp tangerar han britten Scott Brashs tidigare rekord från 2013–2015.

Håller sig svenskan kvar i topp ytterligare en månad blir han den ryttare som har toppat rankningen flest månader i sträck.

– För mig var den stora grejen att bli nummer ett. Sedan är det självklart kul att ha kvar platsen månad efter månad, säger Henrik von Eckermann och ler.

– Men på något sätt var det så att när jag väl hade blivit nummer ett var den grejen klar.

Kan du någon gång ändå ge dig själv en klapp på ryggen för att du faktiskt nådde målet?

– Nä, för tillfället kör jag bara på. Det finns alltid nya mål att uppnå. Vilket i sig är bra. Det är liksom inte som när man har satt ett världsrekord och sedan måste jaga det utan jag har hela tiden nya hästar att matcha, och nya mål att sträva efter. Det finns fortfarande massor som jag inte har vunnit.

I augusti 2022 tog Henrik von Eckermann VM-guld både individuellt och i lag tillsammans med hästen King Edward. VM var också första tävlingen där han fick rida med det vita bandet – som signalerar att han är världsetta – runt sin vänstra arm.

Foto: Pi Frisk

När Henrik von Eckermann i våras blev den första svenska hoppryttaren som vann en världscupfinal var det också klart att han var direktkvalificerad till nästa års final.

– Direktplatsen ger mig möjlighet att planera något friare för hur jag ska matcha hästarna, säger världsettan.

Det innebär bland annat att hans superhäst King Edward inte kommer att tävla speciellt mycket inomhus.

– Planen är att jag ska rida honom i finalen, och för att få göra det måste han ha gått en deltävling och det blir i Basel (januari), berättar Henrik von Eckermann.

Däremot stoppar inte direktplatsen honom från att vilja göra bra ifrån sig i deltävlingarna. Den här säsongen har det som bäst blivit en tredjeplats.

I helgen väntar en ny deltävling i Verona, och i en hektisk tävlingsperiod blev festen i Stockholm med guldkompisarna ett trevligt avbrott.

Henrik von Eckermann vill inte bara försvara det svenska lagguldet när OS i Paris avgörs utan också ta ett individuellt guld.

Foto: Pi Frisk

Om åtta månader ska Sverige försöka försvara sitt OS-guld i lag i Paris. Konkurrensen om platserna i det svenska laget har aldrig varit hårdare, men Henrik von Eckermann är likväl given.

Skulle något oväntat hända med King Edward har von Eckermann nämligen en värdig ersättare i Iliana som han red i sommarens EM.

På din annars långa meritlista saknas ett individuellt OS-guld. Hur stor är drivkraften att ta det i Paris?

– I och med att OS fortfarande känns långt borta är det inget som jag tänker på nu. Men när vi är där vill jag självklart vinna. Det är inget snack om saken, säger Henrik von Eckermann och ler.

Frågan om han skulle vara nöjd med även ett silver behöver inte ställas till en världsetta som tycker att han måste skärpa sig efter att ha rivit ett hinder.

Läs mer: Smörgåsbord av stjärnor: ”Många kan vara med och leka”

#Henrik #von #Eckermann #Känner #mig #inte #alltid #som #nummer #ett, | Latest International Breaking News

Leave a Comment