tech2blog

tech2blog

IFK Norrköping sparkar tränaren Glen Riddersholm | Latest International Breaking News

tech2blog

Norrköping avslutade säsongen med att förlora med 0–2 borta mot Sirius i söndagens slutomgång och blev nia i herrarnas allsvenska tabell. Glen Riddersholm ledde inte ”Peking” i matchen efter att ha varit avstängd på grund av årets tredje varning i 4–3-segern hemma mot Varberg för en vecka sedan. Det som blev hans sista match i klubben.

– Jag har njutit av tiden som huvudtränare för IFK Norrköping. Jag tycker att vi tagit bra steg och nått delar av våra mål, men jag måste också säga att det varit tufft. Det har krävt jättemycket, och därför har vi enats om att gå skilda vägar. Jag har inte mer att ge till projektet och det måste bli en ny som tar över, säger den 51-årige dansken i ett uttalande på IFK Norrköpings webbplats.

Riddersholm tillträdde i augusti i fjol efter en sejour i belgiska Gent. Han räddade kvar Norrköping – då ett pressat lag i botten – i fjolårets allsvenska (tolfte plats) men fick inte storklubben att lyfta mer än tre placeringar i år.

– Glen kom in när vi var i ett utsatt läge och med honom vid rodret höll vi oss på rätt sida strecket 2022. Vi är alla överens om att vi inte fått den utveckling vi jobbat för under säsongen, och tillsammans med Glen har vi tagit beslutet att avsluta samarbetet, säger IFK Norrköpings ordförande Sakarias Mårdh.

Det allsvenska laget leds tills vidare av den övriga tränarstaben.

#IFK #Norrköping #sparkar #tränaren #Glen #Riddersholm, | Latest International Breaking News

Leave a Comment