tech2blog

tech2blog

Kadyrovs hot: Kula i pannan på demonstranter | Latest International Breaking News

tech2blog

Över 80 personer sitter frihetsberövade efter söndagens antisemitiska attack mot flygplatsen i Machatjkala i delrepubliken Dagestan, då passagerare anlände med ett plan från Israel.

Minst 20 personer, däribland flera poliser, skadades och på måndagen höll president Vladimir Putin ett säkerhetsmöte med flera ministrar och myndigheter. Enligt Kreml diskuterades skärpta åtgärder för att möta oroligheterna.

Ryssland har beskyllt underrättelsetjänster i väst och Ukraina för att ligga bakom stormningen. Fokuset kommer nu ligga på att hindra att utländska aktörer utnyttjar kriget mellan Israel och Hamas för att elda på grupper i Ryssland, säger talespersonen Dmitrij Peskov.

– Situationen kommer att analyseras för att se vad som är nödvändigt att göra för att minska riskerna och förhindra att liknande illegala aktiviteter inträffar i framtiden, säger han, enligt Reuters.

En stor folksamling tog sig på söndagen in på flygplatsen i Machatjkala, där ett plan anlände från Israel.

Foto: AP

Samtidigt varnar Dagestans guvernör Sergej Melikov för nya attacker.

– Vi måste vara redo, den senaste incidenten kommer inte vara den sista, säger han till statskontrollerade nyhetsbyrån Tass.

I väst gränsar Dagestan till Tjetjenien. Båda delrepublikerna har en muslimsk majoritetsbefolkning. Efter helgens händelser har den tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrov utfärdat order om att gripa alla som tar till gatorna. De som trotsar myndigheterna hotas med dödligt våld.

– Skjut tre varningsskott i luften. Om personen inte följer lagen efter det, sätt det fjärde i pannan, säger han till statsägda Ria Novosti.

– Vi måste upprätthålla ordningen i vårt land över allt annat.

#Kadyrovs #hot #Kula #pannan #på #demonstranter, | Latest International Breaking News

Leave a Comment