tech2blog

tech2blog

Malmö FF vinner över IFK Norrköping i allsvenskan | Latest International Breaking News

tech2blog

På Strandvallen knoppade Mjällby av regerande mästarklubben Häcken i och med 2–1-segern, en skön revansch för förlusten i cupfinalen i våras.

Samtidigt såg Isaac Kiese Thelin till att Malmö FF klev upp i serieledning, en poäng före Elfsborg. Tack vare 1–0 borta mot IFK Norrköping står Malmö FF på 61 poäng och håller serieledningen i åtminstone ett dygn. Elfsborg möter IFK Göteborg på måndagen.

Kiese Thelin toppar den allsvenska skytteligan på 14 mål. En klar majoritet av de målen kom under vårsäsongen. Senast han gjorde ett spelmål var mot IFK Värnamo den 31 juli, för nära fyra månader sedan.

Och innan den så viktiga fullträffen mot Norrköping hade anfallaren bara lyckats slå in straff på nio matcher.

Med Elfsborg två poäng före i tabellen med tre omgångar kvar och i guldläge var Malmö FF pressat att ta tre poäng för att haka på hela vägen i in kaklet i kampen om mästerskapet.

MFF-tränaren Henrik Rydströms analys i halvtid:

– En trevande halvlek. Vi försvarade rätt bra, men vi stressade. Jag hoppas att vi kan flytta bollen lite bättre.

– Det har varit okej, men inte SM-guldfotboll, sade han till Discovery.

Norrköping kan inte vinna något och heller inte förlora något, placerat i mitten av serien som klubben är. Men Malmö FF hemma på arenan som i folkmun fortfarande kallas Parken är alltid något extra – för supportrar som för spelare. Ett klassikermöte mellan två av svensk fotbolls storheter.

Sebastian Nanasi hade ett skott i stolpen men matchens MFF:are efter en knapp timmes spel var Johan Dahlin.

De här räddningarna höll Malmö kvar i matchen: Först enhandsräddningen på Victor Linds frispark från 25-talet meter. Dahlin tippade i sista stund bollen till hörna. Sedan paraden när han stötte undan Daniel Eids distansskott, också det till hörna.

Bara minuter senare bröt Kiese Thelin sin långa måltorka. Taha Alis passning slog på Norrköpings försvarare Jesper Tolinsson men nådde ändå Kiese Thelin som tryckte in målet som håller guldstriden vid liv.

Elfsborg återtar serieledningen vid seger mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi på måndagskvällen.

#Malmö #vinner #över #IFK #Norrköping #allsvenskan, | Latest International Breaking News

Leave a Comment