tech2blog

tech2blog

Miljonnota för skattebetalarna efter bränslestöld: ”Jättetråkigt” | Latest International Breaking News

tech2blog

Den uppmärksammade kortstölden, och tjuvarnas omfattande bränsleinköp på obemannade bensinstationer i Norrbotten, blev en kostsam erfarenhet för Jokkmokks kommun.

– Jättetråkigt, man hade hoppats att det skulle kunna nystas upp på något sätt, säger Patrik Sundberg, avdelningschef i kommunen.

Polisutredningen om den fräcka stölden av brandkårens tankkort är nedlagd, vilket Norr Media var först att rapportera om.

– Det finns egentligen inget spaningsresultat, något uppslag att jobba vidare med här, säger Per-Olov Andersson, polisens förundersökningsledare.

Den första tjuvtankningen gjordes i början av september i år. En månad senare fick kommunen den uppseendeväckande fakturan. Personen som lagt beslag på kortet hade hunnit tillskansa sig drivmedel för 920 000 kronor. Totalt handlar det om ungefär 36 000 liter bränsle.

En saftig nota för den norrbottniska inlandskommunen där kostnaden för räddningstjänstens årliga bränsleförbrukning normalt landar på 120 000-150 000 kronor.

– Det kommer alltid att uppstå olika saker, men det tråkiga är att Jokkmokks kommun blir drabbad. En stor verksamhet som måste bedrivas, hur som helst. För Jokkmokk är en miljon kronor mycket. Det är medel för att bedriva en god verksamhet som går ut till medborgarna. Det är tråkigt att polisutredningen inte ledde någonstans, säger Patrik Sundberg.

Svårigheten för polisen har varit att det har saknats tillgång till bilder från kameraövervakning. Tjuven eller tjuvarna har, sannolikt högst medvetet, valt tankstationer där man bedömt det enklare att begå brotten under radarn.

– Så kan man nog säga, säger Per-Olov Andersson.

Och smällen för Jokkmokk?

– Det blir samhällsbyggarnämnden som får ett minusresultat i år. Sedan får politiken ta de ekonomiska besluten om vad som sker, där kan jag inte säga vad som händer, säger Patrik Sundberg.

#Miljonnota #för #skattebetalarna #efter #bränslestöld #Jättetråkigt, | Latest International Breaking News

Leave a Comment