tech2blog

tech2blog

Musk fördöms för “främjande av antisemitism” | Latest International Breaking News

tech2blog

Vita husets talesperson Andrew Bates hänvisar till en kommentar som Musk skrivit på X, tidigare Twitter, där han uttryckt stöd för en konspirationsteori med antisemitiska förtecken.

– Vi fördömer detta avskyvärda främjande av antisemitiskt och rasistiskt hat å det starkaste, det strider mot våra kärnvärden som amerikaner, säger Bates.

Bates säger att alla har ett ansvar att stå upp mot hat och en skyldighet att tala mot alla som ”attackerar värdigheten hos sina medamerikaner och äventyrar säkerheten i våra samhällen”.

Inlägget på X uppfattas av Vita huset som en referens till en långvarig konspirationsteori bland vit makt-anhängare som hävdar att judar har en hemlig plan för att föra in invandrare med syftet att försvaga den vita majoriteten.

Elon Musk kommenterade inlägget med orden: ”Du har sagt den verkliga sanningen”.

Mest uppmärksammat på senare år är att konspirationsidén som pekar ut judar hyllades av mannen som genomförde en masskjutning vid en synagoga i Pittsburgh 2018 och dödade elva människor.

Bates säger att det är oacceptabelt att upprepa en sådan ”gräslig lögn” – i synnerhet efter den 7 oktober när terrorstämplade Hamas gick till attack mot södra Israel.

#Musk #fördöms #för #främjande #antisemitism, | Latest International Breaking News

Leave a Comment