tech2blog

tech2blog

Nya anklagelser om sexuella övergrepp mot hockeycoach i NHL | Latest International Breaking News

tech2blog

En stämningsansökan om sexuella övergrepp, som ska ha begåtts av Chicago Blackhawks dåvarande videocoach Brad Aldrich, lämnades i torsdags in av en advokatfirma, rapporterar Chicago Tribune. Klienten, en tidigare spelare i Chicago Blackhawks, är anonym.

Det är andra gången på två år som Aldrich anklagas för övergrepp. 2021 berättade den tidigare spelaren Kyle Beach i en tv-intervju att videocoachen förgripit sig på honom som 20-åring och att han bedövat sig med alkohol och droger för att förtränga minnena.

En oberoende utredning visade då att flera ledare i NHL-laget inte agerat när Beach berättat om övergreppen 2010. Det ledde bland annat till att Chicagos general manager Stan Bowman avgick och senare lämnade även den förre tränaren Joel Quenneville sitt nuvarande jobb i Florida. NHL bötfällde även Chicago med 2 miljoner dollar.

Den stämningsansökan som nu lämnats in beskriver liknande övergrepp från samme ledare och hävdar att Chicago Blackhawks ledning ”visade likgiltighet och/eller medvetet ignorerade sina anställdas säkerhet inklusive den anonyme spelarens”.

Chicago Blackhawks har till tidningen uppgett att man inte vill kommentera den senaste stämningsansökan. Klubben säger dock att den tar anklagelser om olämpliga beteenden på arbetsplatsen på stort allvar och påpekar att man för två år sedan utredde vad som hände 2010.

Läs mer:

Efter övergreppen: Uppgörelse med Kyle Beach klar

Sexuella övergrepp mörkades: ”Jag var rädd”

Malin Fransson: När är priset för sportslig framgång för högt?

#Nya #anklagelser #sexuella #övergrepp #mot #hockeycoach #NHL, | Latest International Breaking News

Leave a Comment