tech2blog

tech2blog

Sophie Hansson satte nytt svenskt rekord | Latest International Breaking News

tech2blog

För två år sedan tog Sophie Hansson steget från lovande till en stjärna när hon bland annat vann EM-guld i långbana på 100 meter bröstsim och tog flera medaljer i kortbane-VM.

Men under 2022 och delar av 2023 har hennes resultat varit något ojämna.

– Ingen karriär går spikrakt uppåt. Att ställa om sig till en ny miljö kan ta tid och det finns inte mycket man kan göra för att snabba på den omställningen utan kroppen måste få en chans att komma in i det nya, säger Sophie Hansson som efter flera års studier i USA sommaren 2022 flyttade till England där hon studerar och tränar på  Loughborough University i England.

– Under sommarens VM (i Japan) kände jag att det blev bättre och bättre, och från det mästerskapet fick jag med mig en hel del självförtroende som jag sedan har burit med mig in i den här säsongen.

Ett bevis på att hennes positiva känsla stämmer fick Sophie Hansson under lördagskvällen när BUCS (brittiska skolmästerskapen) avgjordes i Sheffield.

När Hansson simmade i mål med tiden 29,53 på 50 meter bröstsim innebar det att hon sänkta sitt eget svenska rekord från 2021 med två hundradelar.

I december i år avgörs årets sista mästerskap kortbane-EM i Bukarest där Sophie Hansson har en av de svenska simmarna som deltar.

#Sophie #Hansson #satte #nytt #svenskt #rekord, | Latest International Breaking News

Leave a Comment