tech2blog

tech2blog

Stort kokainbeslag i Storbritannien – hittades i fartyg | Latest International Breaking News

tech2blog

Det Panamaflaggade fartyget var på väg mot Nederländerna men genomsöktes av brittisk polis när det lade till vid hamnen i Sheerness, nordöstra England, skriver BBC.

Under den fem timmar långa sökinsatsen hittades omkring 137 kilo kokain. Brittisk polis beräknar att narkotikans gatuvärde ligger på runt tio miljoner pund, motsvarande ungefär 136 miljoner svenska kronor.

Kokainet hittades i fartygets skrov.

Foto: TT

Kokainet hittades i fyra väskor som gömts undan i ett särskilt utrymme i en del av skrovet som ligger under vattenytan. Polisens dykare lyckades efter en stunds arbete ta sig in i utrymmet och få ut väskorna.

David Phillips, som ansvarade för polisinsatsen, säger till BBC att kokainpaketen hade dolts på ett ”extremt sällsynt och sofistikerat” sätt. En polistalesperson säger samtidigt att det krävdes mycket noggrann planering för att lyckas med undervattensoperationen.

– Alla inblandade samarbetade för att hantera riskerna som kommer med i och med den begränsade sikten, tidvattnets rörelser och vattendjupet, säger talespersonen.

Läs mer:

Två Londonpoliser sparkas efter lögn om cannabislukt

Storbritannien vill förbjuda rökning för nya generationer

#Stort #kokainbeslag #Storbritannien #hittades #fartyg, | Latest International Breaking News

Leave a Comment