tech2blog

tech2blog

Sverige motsätter sig beslut om att låta ryska ryttare tävla | Latest International Breaking News

tech2blog

Under de senaste månaderna har en lång rad internationella idrottsförbund fattat beslut om att låta idrottare från Ryssland och Belarus, som tidigare varit utestängda på grund av kriget i Ukraina, tävla igen, under neutral flagg.

En undersökning som SVT gjorde i mitten av oktober visade att enbart tre individuella sommarolympiska sporter, friidrott, surfing och ridsport, höll dörren fortsatt stängd för tävlande från länderna.

Även Internationella olympiska kommittén har öppnat upp för att låta Ryssland och Belarus delta i OS under dessa premisser.

Under ett möte i Mexico City den 18 november fattade Internationella ridsportsförbundets (FEI) styrelse beslut om att ryssar och belarusier, som varit utestängda sedan den 2 mars 2022, ska kunna delta i tävlingar under neutral flagg. Exakt när det ska ske och vilka villkor som ska gälla ska beslutas av styrelsen i december.

Svenska ridsportförbundet har i samband med FEI:s årsmöte i Mexiko framfört kritik mot beslutet.

– Sveriges hållning ligger i likhet med samtliga nordiska ridsportförbund fast. Vi motsätter oss beslutet. Detta framfördes tydligt, där Sverige var och är en ledande aktör kring denna hållning i samband med det årsmöte som nu pågår, säger Sandra Ruuda, ordförande i Svenska Ridsportförbundet till ridsport.se.

#Sverige #motsätter #sig #beslut #att #låta #ryska #ryttare #tävla, | Latest International Breaking News

Leave a Comment