tech2blog

tech2blog

Viktor Gyökeres hemlighet: Varken Batman eller Lecter | Latest International Breaking News

tech2blog

Korsade händer framför munnen och tummarna sträckta upp mot tinningarna. Det är så han firar målen med fansen.

Men vad står målgesten för? Vad menar han?

De som är lagda åt att försöka lista ut 25-åringens teckenspråk har hittills gått bet. Och det till Gyökeres illa dolda förtjusning. En tidigare lagkamrat i Coventry gick på sociala medier ut och ”avslöjade” att gesten hade något med Hannibal Lecter att göra. Lecter var den seriemördande kannibalen i filmen ”När lammen tystnar”, spelad av Anthony Hopkins.

Fel, fel fel, menar Gyökeres.

– Det har varit många gissningar. Den, Batman, allt möjligt. Det är ingen som har gissat rätt än.

Varför har du en hemlig målgest?

– Det är lite roligt. Alla frågar. Eller mest i Sverige, faktiskt. I Portugal har de inte frågat något. Här är många nyfikna. Det är inte så konstigt. Jag förstår det.

Några tankar på att röja vad gesten betyder?

– Ja, kanske, men inte i dag. Det är kul att man kunde komma på en egen målgest och jag har fått göra den några gånger. Det var lite tråkigt att glida på knäna, säger anfallaren som gör succé i Sporting Lissabon.

Med sju mål på tio ligamatcher ligger han trea i skytteligan. Senast i helgen slog han till, med ledningsmålet i det heta derbyt borta mot Benfica inför över 62 000 åskådare på Estádio da Luz.

Men Benfica vände till 2–1-seger på tilläggstid.

– Väldigt tråkigt slut på matchen. Vi spelade med en man mindre i stort sett en halvlek. Det var tufft, säger Viktor Gyökeres.

Hans tre mål och prestationer i övrigt har varit ett ljus under ännu ett mörkt landslagsår.

– Jag har fått spela mer och fler matcher från start. På det sättet har det känts bra, men vi borde vara med och spela om en plats i EM-slutspelet. Det är inte tillräckligt bra att inte vara med och spela om en plats med de här två matcherna kvar, säger han inför torsdagens EM-kval mot Azerbajdzjan i Baku och söndagens avslutning mot Estland hemma på Friends arena.

Är du nöjd med ditt bidrag det här landslagsåret?

– Helt okej, men så klart har vi inte uppnått de mål vi velat. Man kan inte vara hundraprocentigt nöjd. Jag har gjort tre mål, så utifrån det har det känts okej. Men så klart, jag hade kunnat göra fler mål och i viktigare lägen och kanske bidragit till fler poäng i gruppen.

Fakta.Viktor Gyökeres

Född: 4 juni 1998 i Stockholm (25 år).

Klubb: Sporting Lissabon.

Tidigare klubbar: Brommapojkarna, Brighton, S:t Pauli (lån), Swansea (lån), Coventry.

Landskamper/mål: 17/5.

Aktuell: Har tagit en ordinarie plats i landslaget under 2023. Har fått en stark start med Sporting i portugisiska ligan.

Läs mer:

Lisen vägrar dölja tröjan som blev vännernas död

Domaren avgjorde VM-finalen – fick arena i Baku uppkallad efter sig

#Viktor #Gyökeres #hemlighet #Varken #Batman #eller #Lecter, | Latest International Breaking News

Leave a Comment