Många döda i Rafah – två ur gisslan fritagna – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Många döda i Rafah – två ur gisslan fritagna – Latest International Breaking News Today

Över 50 människor dödades i israeliska anfall mot den tätbefolkade staden Rafah i södra Gaza natten till måndagen, enligt Hamasstyrda hälsomyndigheter. Två män ur gisslan som Hamas hållit i Gaza har fritagits, uppger Israels militär (IDF).

Över 50 människor dödades i israeliska anfall mot den ytterligt tätbefolkade staden Rafah i södra Gaza natten till måndagen, enligt den Hamasstyrda hälsomyndigheten.

Israels militär (IDF) bekräftar på Telegram att man anfallit det man kallar terroristmål i Shaboura i södra Gaza och att attackerna är över.

Senare under natten uppgav IDF att två män som hållits som gisslan av Hamas fritagits i Rafah natten till måndagen under en räd utförd av israelisk militär, polis och säkerhetstjänst.

De två männen, 60-årige Fernando Simon Marman och Louis Har, 70, kidnappades båda från kibbutzen Nir Yizhak när Hamas attackerade Israel den 7 oktober, enligt IDF.

De båda uppges vara vid god hälsa och har förts till sjukhus i Israel för undersökning.

Över 130 personer som togs som gisslan bedöms av israeliska myndigheter vara kvar i Gaza. 29 av dem tros vara döda.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt att en markoffensiv förbereds mot Rafah men USA och EU har varnat för de humanitära konsekvenserna.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Många #döda #Rafah #två #gisslan #fritagna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top