Meta utreds för innehåll om drogförsäljning – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Meta utreds för innehåll om drogförsäljning – Latest International Breaking News Today

Det är åklagare i delstaten Virginia som dragit igång utredningen om bolaget Meta som bland annat ligger bakom plattformarna Facebook och Instagram, enligt källuppgifter till den amerikanska tidningen. Även USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet, FDA, ska vara inblandad i utredningen.

Åklagarna har bland annat begärt ut register över anmälningar om ”kränkande droginnehåll” på Metas plattformar och över ”olaglig försäljning av droger” via Metas plattformar, enligt Wall Street Journal. Utredningen ska både röra innehåll från privata användare och från annonsörer på plattformarna.

Sedan 2022 har åklagarna samlat in tusentals annonser om receptbelagda läkemedel från Metas plattformar, det bekräftar en talesperson för den ideella organisationen National Conference on Citizenship, som fått uppdraget att samla in data till utredningen.

Nick Clegg, global policychef på Meta, säger till Wall Street Journal att företaget arbetar aktivt för att hitta och plocka bort innehåll kopplat till drogförsäljning från deras plattformar, och att man samarbetar med myndigheterna för att bekämpa försäljningen av illegala droger online.

I ett inlägg X skriver han att ”opioidepidemin är ett stort samhällsproblem som kräver åtgärder från alla delar av det amerikanska samhället”.

I den amerikanska kongressen pågår samtidigt diskussioner och lagförslag behandlas om huruvida sociala mediejättarna ska hållas ansvariga för vad människor publicerar på deras plattformar. Flera av de högsta cheferna för bolagen har också frågats ut om vad de gör för att förhindra att barn och unga far illa på deras plattformar.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Meta #utreds #för #innehåll #drogförsäljning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top