Miljonbelopp väntar Max Serwin vid frigivning – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Miljonbelopp väntar Max Serwin vid frigivning – Latest International Breaking News Today

Huvudmannen i Falcon funds-härvan, Max Serwin, kan få villkorlig frigivning från och med den 13 april. Samtidigt har svenska myndigheter misslyckats med att säkra miljonbelopp från härvan – pengar som väntar på Serwin.

Emil Amir Ingmanson, idag känd som Max Serwin, är huvudmannen i Falcon funds-härvan där mer än en miljard kronor stals från svenska pensionssparare. Serwin dömdes till åtta års fängelse – men den 13 april har två tredjedelar av fängelsestraffet avtjänats och Serwin kan bli villkorligt frigiven.

Och i frihet finns fortfarande miljonbelopp från härvan, som svenska myndigheter inte kunnat säkra.

– I vart fall kan vi se mycket pengar på olika ställen som vi inte kommer åt. Om de ska till Max Serwin eller inte måste jag låta vara osagt. Men det finns mycket pengar vi inte spårat, säger åklagare Jerker Asplund.

Miljonkonto i Dubai

I Dubai finns 25 miljoner kronor på ett konto som kopplas direkt till Serwin. Eftersom Sverige saknar nödvändiga avtal med Dubai går de pengarna inte att nå.

Därutöver har tio miljoner försvunnit i ett penningtvättsupplägg i bolaget Haven Sicav i Luxemburg, 22 miljoner i guld har försvunnit efter att det hämtats ut i Zürich och 7,2 miljoner har följts till banken Revolut i London där spåren sedan tar slut.

”Gjort allt för att säkra pengar”

Totalt är det 64,2 miljoner kronor från Falcon funds-härvan som svenska myndigheter vet att de inte kommit åt – och som åtminstone delvis väntar på Serwin.

På frågan om det inte finns risk att det här upplevs som orättfärdigt svarar åklagare Jerker Asplund:

See also  Released convict fatally stabs 11-year-old boy, critically injures mother 1 day after being paroled - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

– Det kan jag förstå om man upplever. Ekobrottmyndigheten kom in i ett sent skede och vi har gjort allt för att säkra pengar. Och vi har också säkrat i runda slängar 200 miljoner av brottsutbytet.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Miljonbelopp #väntar #Max #Serwin #vid #frigivning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top