Missade final men OS-kvalade: ”Pinsamt om vi inte får åka” – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Missade final men OS-kvalade: ”Pinsamt om vi inte får åka” – Latest International Breaking News Today

– Jag förväntar mig och räknar med att vi får åka. Blir vi inte skickade till OS lär vi vara det enda landet som inte får vara med. Det kan jag nästan lova, fortsätter Eliasson.

Fördelningen av lagkappsplatserna i sommarens OS i Paris är något komplicerade.

De tre medaljörerna i förra sommarens VM var klara för OS. Vilka 13 som får de övriga platserna – i de olika lagkapperna – avgörs under årets sim-VM i Doha som inleddes på söndagen. Tiderna från förra sommarens VM och årets VM ställas mot varandra. De 13 snabbaste har en plats i OS i Paris.

Sverige har inte haft ett manligt lagkappslag med i OS sedan 2008, och de senaste åren har en riktad satsning gjorts för att få med ett frisimslag i Paris.

När försöken på 4×100 meter frisim avgjordes på söndagen simmade Robin Hanson, Björn Seeliger, Isak Eliasson och Marcus Holmqvist, som bildade det svenska laget, på 3.15,37. Med den tiden slutade de nia, och missade precis en finalplats.

Trots den missade finalplatsen var det dock redan efter försöken klart att Sverige skulle ta den 16:e och sista OS-platsen.

Martina Aronsson.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Därmed är steg ett avklarat. Men för att det faktiskt också ska bli en OS-start måste SOK, Sveriges olympiska kommitté säga ja. Enlig SOK:s uttagningskriterier tas ett lag ut till OS om det bedöms kunna konkurrera om minst en tolfte plats på OS.

Simlandslagets förbundskapten Martina Aronsson hoppas på ett klartecken från SOK.

– De är värda en OS-plats, och jag har mina argument klara, säger Martina Aronsson bestämt.

Även Isak Eliasson tycker att det finns många argument för att frisimslaget ska få åka till Paris.

– Kolla på vilken annan sport som helst. Det är ju inte så att vi säger åt Malmö FF ”Ni är inte bra nog så ni ska inte åka till Champions League”. Det funkar inte så. Man måste vara med för att utvecklas och ta steg framåt.

Läs mer:

Guide: Sim-VM – ett udda mästerskap på en udda tid

Victor Johansson slog Holmertz svenska rekord

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Missade #final #men #OSkvalade #Pinsamt #inte #får #åka

See also  Farmworker indicted in Northern California mass shootings over $100 repair bill - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top