Misstänks för mordplaner i Kalmar och Sundsvall – här är åtalet mot 26-årige gängtoppen – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Misstänks för mordplaner i Kalmar och Sundsvall – här är åtalet mot 26-årige gängtoppen – Latest International Breaking News Today

De fyra männen, 26, 20, 22 och 25 år gamla åtalas alla för inblandning i olika mordplaner i Kalmar och Sundsvall under 2022 och 2023.

Den åtalade 26-åringen, som misstänks vara hjärnan bakom flera mordplaner, åtalas för anstiftan till mordförsök i Kalmar 2022, där han misstänks ha instruerat en torped för att mörda en man i Norrliden.

Han misstänks också ha planerat ett mord i Kalmar 2023, där han enligt åtalet ska ha försett en person med vapen och instruktioner för att skjuta en person.

Han misstänks också ha organiserat mordplaner på en man i Sundsvall 2023.

En av männen, 22-åringen, som enligt åtalet varit den som skickats ut för att mörda på uppdrag av 26-åringen, åtalas för mordförsök.

De övriga två männen åtalas misstänkta för medhjälp till mordförsök för att ha förmedlat vapen på uppdrag av 26-åringen.

Samtliga misstänkta förnekar brott.

Texten uppdateras

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Misstänks #för #mordplaner #Kalmar #och #Sundsvall #här #är #åtalet #mot #26årige #gängtoppen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top