Misstänkt farligt föremål i Göteborg – 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Misstänkt farligt föremål i Göteborg – Latest International Breaking News Today

 • Fastnålat inlägg

  Misstänkt farligt föremål i Göteborg

  13.03

  TT

  Strax efter lunchtid på tisdagen larmades polisen om ett misstänkt farligt föremål i Frölunda, skriver Göteborgs-Posten.

  – Det är någon form av burk och vad vi kan se verkar det vara någon form av stubintråd som kommer ur burken. Därför hanterar vi det som ett misstänkt farligt föremål, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg, till tidningen.

  Området där föremålet hittades har spärrats av och en skola i närheten uppmanas hålla kvar elever och personal inomhus.

Senaste nyheterna

 • TT

  11.35

  Londondomstol pausar utlämning av Assange

  Den spionerianklagade Wikileaksgrundaren Julian Assange kan få ytterligare en chans att överklaga Storbritanniens beslut om utlämning till USA. Det meddelar High Court i London.

  Appellationsdomstolen High Court skriver i tisdagens beslut att 53-åringen har framfört nio skäl till varför han inte ska utlämnas.

  De brittiska domarna håller med om tre av dessa punkter, varför USA nu får tre veckor på sig att lämna försäkringar om att han inte kommer att behandlas orättvist.

  Domstolen tillägger att USA måste lova att Assange inte riskerar dödsstraff.

  ”Om sådana försäkringar inte kommer ges tillstånd att överklaga”, skriver High Court.

  Läs mer här.

 • David Nilsson

  11.29

  Miljoner till arbete mot kvinnovåld

  Flera kvinnor har på kort tid mördats av personer de haft en relation med. Nu skjuter regeringen till 18 miljoner kronor till arbetet mot våld i nära relationer.

  Pengarna ges till länsstyrelserna som får fördela medlen, öronmärkta för att stärka regionalt och kommunalt arbete mot mäns våld mot kvinnor. Tillskottet innebär att länsstyrelserna får totalt 46 miljoner kronor att fördela under 2024.

  Men pengarna som skjuts till räcker inte, menar Olga Persson, ordförande för riksförbundet Unizon, som företräder 140 kvinno- och ungdomsjourer över hela landet.

  – Man beräknar att mäns våld mot kvinnor i Sverige på ett år kostar 43 miljarder, så det kommer att krävas mycket mer än 18 miljoner, säger Persson. (TT)

 • Livstid för mord på pappa till gängkriminell

  En man i 50-årsåldern, pappa till en gängkriminell man, sköts förra året ihjäl i sitt hem i Tullinge utanför Stockholm. Nu döms en 19-åring till livstids fängelse för mord, meddelar Södertörns tingsrätt.

  Det var kvällen den 2 mars 2023 som mannen sköts ihjäl med flera skott i sitt hem där hans fru och minderåriga barn befann sig.

  Mannens son, som är i 25-årsåldern, var vid tiden för mordet misstänkt för inblandning i ett annat våldsdåd riktat mot anhöriga till Foxtrotledaren Rawa Majid.

  Majid, som sedan flera år håller sig gömd utomlands, häktades i december i sin utevaro misstänkt för medhjälp till mord, men åtalades inte.

 • Efter påskupploppen – polisen får nytt vapen

  Polisen inför ett nytt skjutvapen – en gummiprojektil som ska avlossas mot individer i hotfulla folksamlingar.

  Toppen på kulan är av gummi och botten består av ett plasthölje. Projektilen ska kunna avlossas från de granatpistoler som polisen redan är utrustad med för att till exempel avfyra tårgas.

  Den nya projektilen är en del av det åtgärdspaket som tillkommit efter de upplopp som bröt ut på flera håll i landet i samband med koranbränningar under påsken 2022.

  Meningen är att de bara ska skjutas mot enskilda individer, och bara av nationella insatsstyrkan för att upprätthålla ordning i samband med folksamlingar. (TT)

  Läs mer här.

 • Man begärs häktad för mord och våldtäkt

  En man har i dag begärts häktad misstänkt på sannolika skäl för grov våldtäkt och mord på en kvinna i västra Stockholm.

  Det var i lördags som polisen larmades till en bostad där en kvinna i 50-årsåldern hade fått hjärtstopp.

  Väl på sjukhus konstaterades att kvinnan var svårt skadad och på måndagen dödförklarades hon, enligt Aftonbladet.

  Den misstänkte mannen är i 60-årsåldern och enligt åklagaren hade han och kvinnan en relation till varandra.

 • Höjda priser på bensin och diesel

  Ledande drivmedelskedjor höjer priserna på både bensin och diesel. En försvagad krona och ett högre världsmarknadspris på råolja föregår höjningarna.

  Riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer höjs med 40 öre till 19,39 kronor per liter. Dieselpriset höjs med 30 öre till 18,94 kronor per liter.

  Priset på biodiesel (HVO100) höjs också med 30 öre, vilket ger ett literpris på 21,74 kronor.

  Priserna på fordonsgas och etanol (E85) lämnas oförändrade.

  Priserna är generellt lägre på obemannade stationer och kan variera lokalt.

  Drygt hälften av priserna på fossila drivmedel består av koldioxidskatt, energiskatt och moms på både skatterna och själva bränslet.

 • Saab levererar sensor till tyska stridsflyg

  Försvarskoncernen Saab har fått en beställning på sensorlösningen Arexis för användning i stridsflygplanet Eurofighter, skriver Saab i ett pressmeddelande.

  Beställningen kommer från Airbus Defence and Space och följer på ett beslut av Tysklands upphandlingsmyndighet i juni 2023, då Arexis sensorlösning valdes till den nya flygplansvarianten Eurofighter EK.

  Saab-aktien stiger med 0,8 procent på en i övrigt nedåtgående Stockholmsbörs efter beskedet. Aktien har därmed gått upp 57 procent sedan årsskiftet. (TT)

 • Turkiet griper 147 misstänkta IS-anhängare

  Turkiet har frihetsberövat 147 personer i samband med räder i 30 städer över hela landet.

  De misstänks ha kopplingar till terrororganisationen IS, uppger landets inrikesminister Ali Yerlikaya.

 • KI spår fyra räntesänkningar i år

  Lågkonjunkturen bottnar i år, enligt Konjunkturinstitutet (KI). De räknar med att styrräntan sänks fyra gånger till årsskiftet.

  Svensk BNP växer med 0,8 procent i år, enligt en färsk prognos från Konjunkturinstitutet.

  Inflationen väntas falla till 2,9 procent i år.

  KI räknar med att Riksbanken till årsskiftet har sänkt styrräntan till 3,00 procent, från dagens 4,00 procent.

  ”Lågkonjunkturen bottnar i år och mot slutet av året inleds den ekonomiska återhämtningen”, skriver KI i ett pressmeddelande.

  Läs mer här.

 • Uppgifter: Ryska utredare förhör anhöriga i Tadzjikistan

  Tadzjikistans säkerhetstjänst ska ha samlat ihop anhöriga till de häktade männen i Moskva, som misstänks för terrordådet där i fredags. Det rapporterar Reuters, med hänvisning till tadzjikiska säkerhetskällor.

  Enligt källorna befinner sig ryska utredare i dag på plats i Tadzjikistans huvudstad, Dushanbe, för att förhöra de anhöriga.

-24 Global News | Latest International Breaking News Today
#Misstänkt #farligt #föremål #Göteborg

See also  Här får statsministern ta emot Ungerns Natobeskedet - 24 Global News | Latest International Breaking News Today

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top